Tänään tv:ssä: Tom Cruisen upealta näyttävä scifi-seikkailu, joka kiskaisee maton katsojan jalkojen alta

24.02.2021 17:17 | Muropaketin toimitus

TV5:llä nähdään tänään kello 21.00 Tom Cruisen tähdittämä Oblivion-scifi-elokuva.

Islannin upeissa maisemissa ja Yhdysvalloissa kuvatussa Oblivionissa (2013) ”mekaanikko Jack Harper (Tom Cruise) on yksi maapallon viimeisistä asukkaista. Planeetta on tuhoutunut elinkelvottomaksi vierasta elämänmuotoa vastaan käydyn, vuosikymmeniä raivonneen sodan jäljiltä. Maan viimeisiä luonnonvaroja haalitaan kokoon massiivisella robottien armeijalla ja laitteita huoltavan Jackin komennus lähenee loppuaan. Kaikki muuttuu, kun Jack pelastaa kauniin muukalaisen pudonneesta avaruusaluksesta. Naisen saapuminen käynnistää tapahtumasarjan, joka kääntää Jackin maailman päälaelleen ja jättää ihmiskunnan kohtalon hänen käsiinsä.”

Tron: Perinnöstä tutun Joseph Kosinskin elokuvaa tähdittävät myös Morgan Freeman, Olga Kurylenko, Andrea Riseborough, Nikolaj Coster Waldau ja Melissa Leo.

Oblivion on niitä elokuvia, jotka kiskaisevat maton katsojan jalkojen alta ennen loppua. Elokuvaa ei siis kannata alkaa katsoa liian väsyneenä, jotta Kosinskin, William Monahan, Karl Gajdusekin ja Michael Arndtin kynäilemästä tarinasta varmasti saa kaiken irti.