Tänään tv:ssä: Torstain paras elokuva on Matt Damonin odottamattoman hyvä avaruusseikkailu

11.02.2021 08:05 | Muropaketin toimitus

Ridley Scott on tehnyt koko uransa elokuvia niin epätasaisella laadulla, ettei Andy Weirin The Martian -romaanin filmatisoinnilta uskaltanut odottaa paljoakaan. Mutta hyvähän siitä tuli.

Subilla tänään kello 23.00 nähtävä The Martian eli Yksin Marsissa on 8,0/10 arvosanansa perusteella parasta mitä Suomen televisiossa tänään esitetään.

Vuonna 2015 valmistuneen elokuvan tarinassa ”Matt Damonin esittämä Mark Watney on astronautti, joka jää tutkimusmatkalla yksin karulle Mars-planeetalle. Hänen luullaan kuolleen kadottuaan rajun avaruusmyrskyn aikana, ja muut miehistön jäsenet ovat jo lähteneet kotimatkalle, kun Watney palaa tukikohtaan. Säilyäkseen hengissä Watneyn täytyy laittaa kekseliäisyytensä peliin, koska ruokaa ei ole ja varusteetkin ovat niukanlaiset. Watneyn onnistuu kuitenkin löytää keino viestittää NASAan olevansa elossa. Sillä aikaa Maassa sekä NASA että tutkimusaluksen miehistö suunnittelevat pelastusoperaatioita omilla tahoillaan hakeakseen Watneyn Marsista.”

The Martian on Matt Damonin show, mutta elokuvassa nähdään myös Jessica Chastain, Kristen Wiig, Jeff Daniels, Michael Peña ja Kate Mara.