Tänään tv:ssä: Vesa-Matti Loirin liukuhihnaelokuva, joka “esittelee kaikki mahdolliset kliseet”

18.10.2018 05:37 | Muropaketin toimitus

Ava esittää torstai-illan elokuvana Mika Kaurismäen ohjaaman draamakomedian Elämältä kaiken sain.

Elämältä kaiken sain (2014) kertoo omaa boheemia elämää viettävästä Urhosta, jonka elämä järkkyy, kun tytär tuo syntymäpäiväjuhlille ränsistyneeseen kotitaloon uuden poikaystävän ja tämän goottihenkisen tyttären. Tytär päättää muuttaa isän huonot elintavat ja remontoida talon. Kaikki ei kuitenkaan suju kuin leikki!

Mika Kaurismäen ohjaaman elokuvan pääosissa nähdään Vesa-Matti Loiri, Armi Toivanen, Peter Franzen, Lenita Susi ja Jani Volanen.

Muropaketin arvostelussa Elämältä kaiken sain sai kohtalaisen viileän vastaanoton:

Kyseessä on siis perinteinen suomalainen draamakomedia, jokaisen mahdollisen kliseen esittelevä ihmissuhdetarina. Perhe, onnellisuus, vanheneminen, aikuistuminen ja kolmen eri sukupolven välinen kuilu ovat totta kai aiheista tärkeimpiä, mutta niitä käsitellään taas kuin sketsisarjasta repäistyjen hahmojen kautta.

Mika Kaurismäki tekee varman ammattimaista jälkeä Elämältä kaiken sain -elokuvan kohdalla, mutta tunne liukuhihnatuotannosta on vahvana läsnä. Näyttöjensä perusteella miehen pitäisi pystyä tuomaan koko kansan draamakomediaaan edes jotain omaperäistä. Elokuvasta tulee taatusti jättihitti, vaikka tuskin olen ainoa siihen penseästi suhtautuva kriitikko. Meidän ammattikuntamme on tunnetusti aina väärässä, mutta silti suosittelen tsekkaamaan tämän vasta kotisohvalta.

Elämältä kaiken sain alkaa Avalla kello 21.00.