Tänään tv:ssä: Viiden tähden häiriintynyt huippuelokuva – ”Jää pyörimään mieleen moneksi päiväksi”

28.05.2021 07:51 | Muropaketin toimitus

Kiitellyn ohjaaja Yorgos Lanthimosin vuonna 2017 valmistunut The Killing of a Sacred Deer esitetään tänään Yle Teemalla ja Yle Areenassa.

The Killing of a Sacred Deerissä ”karismaattinen kirurgi ottaa 16-vuotiaan isättömän Martinin hoiviinsa mutta tapahtumat saavat synkän käänteen, ja kirurgin perheen elämä kääntyy ylösalaisin. Psykologinen trilleri palkittiin Cannesissa parhaasta käsikirjoituksesta.”

The Killing of a Sacred Deerin pääosia esittävät Colin Farrell, Nicole Kidman, Barry Keoghan ja Alicia Silverstone.

Yorgos Lanthimos on tunnettu omaperäisistä elokuvistaan, eikä The Killing of a Sacred Deerkään edusta ihan tyypillisintä massaviihdettä. Muropaketin arvioitsijan elokuva kuitenkin hurmasi mennen tullen:

The Lobster oli hauska ja enemmän kuin vähän sekopäinen, mutta The Killing of a Sacred Deeristä on turha etsiä komiikkaa. Siitä ei löydy mitään pirteää tai positiivista, sillä Lanthimoksen jälleen yhdessä Efthymis Filippoun kanssa rustaaman käsikirjoituksen pohjalta tehty elokuva on niin synkkä, häiriintynyt ja monitulkintainen, että se jää päähän pyörimään päiväkausiksi. Leffaa markkinoidaan psykologisena trillerinä, mutta jos se on pakko johonkin lokeroon iskeä, niin kauhuahan tämä on. Kauhua, joka tarttuu tabuihin, ja joka voisi aivan hyvin olla jonkun konventionaalista elokuvaa tekevän ohjaamana kaavoihinsa kangistunut pelottelu.

Arvostelu: Karmiva kauhutrilleri The Killing of a Sacred Deer on Colin Farrellin paras elokuva

The Killing of a Sacred Deer esitetään Ylellä kello 22.05 alkaen.

Muropaketin uusimmat