Tänään tv:ssä: Viiden tähden klassikko, joka keräsi Suomessa yli 715 000 katsojaa – Täyttää tänä vuonna jo 20 vuotta

16.04.2021 08:22 | Muropaketin toimitus

Peter Jacksonin ensimmäinen Taru sormusten herrasta -elokuva nähdään tänään Suomen televisiossa.

Sub esittää vuonna 2001 valmistuneen Taru Sormusten herrasta: Sormuksen ritarit (The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring) kello 21.00 alkaen.

Sormuksen ritarin pääosissa nähdään Elijah Wood, Ian McKellen, Viggo Mortensen, Sean Astin, Billy Boyd, Dominic Monaghan, Ian Holm, Sean Bean, Liv Tyler, Orlando Bloom, Hugo Weaving, Cate Blanchett, John Rhys-Davies ja Christopher Lee.

Peter Jacksonin ohjaama elokuva oli valtava maailmanlaajuinen hitti, ja keräsi Suomessakin yli 715 000 katsojaa. Ensi-ilta oli 19.12.2001, joten ensi joulukuussa juhlitaan Sormuksen ritarin 20-vuotispäivää!

Sub esittää jatko-osan Kaksi tornia ensi viikon perjantaina 23.4.2021. Jos sitä ei jaksa odottaa, voi koko trilogian katsoa myös Netflixistä ja Elisa Viihde Viaplaysta.

”Hobitti Frodo perii seikkailija Bilbolta salaisen, voimia sisältävän sormuksen, jonka velho Gandalf huomaa olevan Mordorin hallitsijan Sauronin tekemä. Jotta pahuuden perikuva Sauron ei saisi haltuunsa sormusta, jolla hän tuhoaisi Keski-Maan, Frodon ystävineen täytyy hävittää sormus Tuomiovuoren tulessa. Alkaa sormuksen saattueen pitkä ja vaarallinen matka kohti Sauronin hallitsemaa Mordoria ja Tuomiovuorta.”