Tänään tv:ssä: Vuoden 1995 James Bond -elokuva on kaikille tuttu – harvempi tietää, että Arnold Schwarzenegger melkein pilasi sen

16.08.2021 11:57 | Muropaketin toimitus

Nelonen esittää maanantai-illan elokuvana kello 21.00 alkaen yhden Pierce Brosnanin ensimmäisen Bond-seikkailun.

Vuoden 1995 007 ja kultainen silmä (Goldeneye) ”kuljettaa salaisen agentin Venäjän mafian jäljille. Gangsterit ovat kaapanneet satelliittipohjaisen asejärjestelmän, joka uhkaa koko maailman tulevaisuutta. Huikella toiminnalla ladattu, Kuubassa huipentuva seikkailu myös saattaa sankarin yhteen kuvankauniin tietokone-ekspertin (Izabella Scorupco) ja murhatuksi luullun ex-kollegansa (Sean Bean) kanssa. Seksikkään salamurhaajan Xenia Onatoppin roolissa loistaa hollantilainen Famke Janssen.”

Martin Campbellin ohjaaman Kultaisen silmän tarina oli alkujaan erilainen. Yhtäläisyyksiä James Cameronin ja Arnold Schwarzeneggerin True Liesin kanssa löytyi niin paljon, että käsikirjoitusta jouduttiin muuttamaan kuvausten aikana, ettei Bondin tekijöitä olisi syytetty vuotta aikaisemmin ilmestyneen hittileffan apinoinnista. Ei varmasti mikään mukava tehtävä, mutta niin vain Kultaisesta silmästäkin tuli hitti.

007 ja kultaista silmää saati True Liesia ei tällä hetkellä Suomen suoratoistopalveluista löydy.