Tänään tv:ssä: Vuoden 2010 Marvel-leffassa nähtiin jotain, minkä Disney siivosi nopeasti pois supersankarin tarinasta

17.06.2021 07:21 | Muropaketin toimitus

”Demoni pullossa” on yksi klassisimmista Rautamies-sarjakuvien tarinoista. Aiheen kanssa flirttailtiin vuoden 2010 Iron Man 2 -elokuvassa, mutta elokuvan sankari raitistui kumman nopeasti.

Ensimmäisessä Iron Man -elokuvassa Tony Starkilla (Robert Downey Jr.) oli irtosuhteita sängyssä ja alkoholia lasissa, toisessa Iron Manissa sankari ryyppäsi liikaa ja nolasi itsensä. Myöhemmissä Marvel Studiosin elokuvissa Stark tasaantui tuntuvasti, arvatenkin Disneyn toimesta. Lastenleffoistahan tässä pohjimmiltaan on (studiopamppujen silmissä) kyse ja oheistuotteiden myymisestä.

Tänään kello 21.00 Hero-kanavalla nähtävässä Iron Man 2:ssa Yhdysvaltain senaatti vaatii Tony Starkia (Robert Downey Jr.) luovuttamaan kehittämänsä Iron Man -puvun armeijan käyttöön, mutta mies kieltäytyy peläten sen joutuvan vääriin käsiin. Stark saa myös selville, että hänen keinosydämensä myrkyttää hänen verenkiertoaan kohtalokkaien seurauksin. Haasteita tarjoaa myös venäläinen Ivan Vanko (Mickey Rourke), Starkin isän entisen kollegan katkeroitunut ja kylmäverinen poika.

Jon Favreaun ohjaamaa elokuvaa tähdittävät myös Don Cheadle, Scarlett Johansson, Gwyneth Paltrow, Sam Rockwell, Mickey Rourke ja Samuel L. Jackson.