Tänään tv:ssä: Vuoden 2012 toimintaleffa on ”mieletön sontaläjä” ja ”yksiulotteinen urpoilu” – ja silti se viihdyttää katsojaa hyvin

23.01.2021 13:02 | Muropaketin toimitus

Klassisesta Laivanupotus-pelistä tehtiin vuonna 2012 toimintaleffa, jossa ei ollut järjenhiventäkään. Silti – tai juuri siksi – se oli aika hillitöntä katsottavaa.

Peter Bergin ohjaamassa Battleship-elokuvassa ”kansainvälinen laivastosotaharjoitus muuttuu leikistä todeksi, kun avaruuden muukalaiset hyökkäävät ylivertaisilla aluksillaan ihmiskuntaa vastaan.”

Leffan tähtinä nähdään Alexander Skarsgård, Brooklyn Decker, Jesse Plemons, Josh Spence, Liam Neeson, Peter MacNicol, Rihanna, Tadanobu Asano ja Taylor Kitsch.

Muropaketin arviossa Battleshipistä todettiin mm. näin:

”Kuten tiedämme, maailmassa on lukuisia ihmeitä, joita järki ei kykene selittämään, ja sellaisen äärellä olemme nytkin. Battleship sisältää lukemattomia juoniaukkoja, naurettavia kohtauksia ja niin räikeästi päälle liimatun ääniraidan, että Solar Filmsinkin väkeäkin nolottaa, mutta silti se ei ole niin pahaa ripulia silmille kuin aluksi pelättiin. Toki elokuva on periaatteessa ihan mieletön sontaläjä, yksiulotteinen urpoilu ja juuri sellainen USA:n sotavoimien ylistyslaulu, joita kuunnellessaan Michael Bay masturboi tähtilippuun kääriytyneenä. Samalla Battleship on kuitenkin myös aika viihdyttävä elokuva, joka välttää Transformersien pahimmat sudenkuopat. Ei kaikkia, mutta pahimmat.”

Tähtiä elokuva sai kolme viidestä.

Battleship nähdään Kutosella tänään kello 21.00 alkaen.