Uusimmat

Tänään tv:ssä: Vuoden 2013 hittielokuva, joka suututti monet, mutta keräsi silti 1,2 miljardin dollarin lipunmyynnin

31.01.2022 05:06 Muropaketin toimitus

Iron Man 3

Harva elokuva on kerännyt Marvel-faneilta yhtä kitkerää palautetta kuin Iron Man 3.

Moni Marvel-fani oli innoissaan kuullessaan, että sarjakuvien klassinen Mandariini-pahis on mukana Iron Man 3:ssa – ja vieläpä arvostetun Ben Kingleyn esittämänä.

Tarinan yksityiskohtiin menemättä, Iron Man 3:n Mandariini ei sitten lopulta ollutkaan ihan sellainen hahmo kuin trailerit olivat antaneet ymmärtää. Yllättävän juonenkäänteen ansiosta moni koki tulleensa huijatuksi ja pui kiukkuisena nyrkkiä ohjaaja Shane Blackin suuntaan.

Kusetusta, perkele!

Toki oli myös niitä, joiden mielestä Mandariini oli nokkelta jekutus – viimeistään vuoden 2014 Marvel One-Shot: All Hail The Kingin ja viime vuoden Shang-Chi-elokuvan jälkeen – mutta yleisesti ottaen Iron Man 3:a on pidetty aika keskinkertaisena esityksenä, osittain juuri juonellisen kikkailunsa takia.

Tämä ei kuitenkaan lipunmyynnissä näkynyt: vuonna 2013 ensi-iltansa saanut Iron Man 3 onnistui ylittämään 1,2 miljardin dollarin lipunmyynnin. Rautamiehen sooloseikkailu ei siis jäänyt järin kauas vuoden 2012 The Avengersista, jonka potti nousi 1,5 miljadiin dollariin.

Iron Man 3 nähdään tänään Nelosella kello 22.00 alkaen.

Robert Downey Jr.:n tähdittämän elokuvan voi löytää myös Disney+:n valikoimasta.