Tänään tv:ssä: Vuoden 2016 seikkailuelokuva, josta edes päätähti ei pitänyt – ”Otimme kaiken liian vakavasti”

23.09.2021 08:41 | Muropaketin toimitus

Valtaosa videopelileffoista on luokatonta kuraa. Tähän sarjaan upposi myös vuoden 2016 toimintaseikkailu Assassin’s Creed, joka ammensi aineksensa Ubisoftin hittipeleistä.

Justin Kruzelin ohjaamassa elokuvassa:

”Mullistavan teknologia avulla Callum Lynchin (Michael Fassbender) muistiin on tallentunut hänen esi-isänsä, Aguilarin (Michael Fassbander) tapahtumat 1400-luvun Espanjassa. Callum elää kahdessa eri aikakaudessa ja hänelle paljastuu hänen kuuluneen mystiseen salaseuraan, assassiineihin eli salamurhaajiin. Keräämiensä uskomattomien tietojensa ja taitojensa avulla hän uhmaa nykyhetkessä vaikuttavia temppeliherroja.”

Assassin’s Creedin tarina on melkoinen sotku, eikä toteutus pelasta sitä lainkaan.

Muropaketin arviossa Assassin’s Creed haukuttiin aika tylysti:

Arvostelu: Assassin’s Creed on jälleen yksi surkea videopeliin perustuva toimintaleffa

Eikä elokuvasta pitänyt edes Fassbender itse:

”Olisin tehnyt elokuvasta viihdyttävämmän, se oli sen isoin ongelma. Assassin’s Creed otti itsensä liian vakavasti, ja toimintaa olisi saanut tulla elokuvan alussa paljon aikaisemmin. Mielestäni elokuvalla oli nyt kolme eri alkua, mikä oli virhe”, Michael Fassbender summasi vuonna 2017.

Assassin’s Creed -tähti Michael Fassbender kriittisenä: ”Elokuvamme otti itsensä liian vakavasti”

Assassin’s Creedin voi katsoa tänään Subilta kello 22.00, mutta keksikää nyt hyvä tavaton parempaa tekemistä. Ei pitäisi olla vaikeaa.