UUSIMMAT

Tänään tv:ssä: Vuoden 2018 paras elokuva – Ihan heti ei uskoisi, että ohjaaja on tuttu Jim Carreyn kakkakomediasta

08.08.2022 09:19 Muropaketin toimitus

Peter ja Bobby Farrelly tunnetaan ennen kaikkea sekoilukomedioista, kuten Sekaisin Marista (1998), Nuija ja tosinuija (1994) ja Hal ja ISO rakkaus (2001). Vuonna 2018 Peter Farrelly rikkoi kuitenkin tutun kaavan – melkoisella menestyksellä.

Tänään Subilla kello 22.30 alkava Green Book on vakavaotteinen draamaelokuva, joka valittiin – monen yllätykseksi – vuoden 2018 parhaaksi elokuvaksi Oscar-gaalassa. Taakse jäi esimerkiksi Spike Leen BlacKkKlansman.

Green Bookin tarinassa amerikanitalialainen portsari Tony Lip palkataan kuuluisan mustan pianistin tohtori Don Shirleyn autonkuljettajaksi konserttikiertueelle halki Yhdysvaltojen. Miehet saavat mukaansa ns. ”The Green Book” -oppaan, jossa mainitaan ne paikat, joihin turvallista mennä. Rasismin, vaarojen ja yllättävän ystävällisyyden keskellä kaksikon on unohdettava erilaisuutensa selvitäkseen elämänsä matkasta.

Viggo Mortensenin ja Mahershala Alin tähdittämää Green Bookia ei tällä hetkellä löydy lainkaan Suomen suoratoistopalveluista, mutta vuokra- ja myyntiversiot ovat toki saatavilla.