Uusimmat

Tänään tv:ssä: Vuoden 2019 Stephen King -elokuva otti valtavan riskin – ja floppasi sitten niin pahasti, että jatko-osa haudattiin

20.06.2024 08:59 Muropaketin toimitus
Doctor Sleep

Kuva: © Warner Bros. Entertainment

Stanley Kubrikin vuonna 1980 valmistunut Hohto on yksi historian kehutuimmista kauhuelokuvista – vaikka Stephen King ei tunnetusti pitänytkään siitä. Ikoniselle klassikolle on aina riskaabelia tehdä jatko-osaa, mutta moinen valmistui Hohdolle vuonna 2019.

TV5:llä tänään kello 21.00 nähtävä Doctor Sleep pohjautuu edeltäjänsä tavoin Stephen Kingin romaaniin, ja on muutaman vuosikymmenen hyppäyksellä suoraa jatkoa Hohdon tarinalle.

Mike Flanaganin ohjaamassa kauhutrillerissä lapsuutensa tapahtumista Overlook-hotellissa pysyvästi traumatisoitunut Dan Torrance on taistellut saavuttaakseen edes jonkinlaisen rauhan sisällään. Mutta tämä rauha murskaantuu hänen kohdatessaan Abran, rohkean nuoren tytön, jolla on myös voimakas ”hohdoksi” kutsuttu yliluonnollinen kyky.

Doctor Sleepin pääosissa nähdään Ewan McGregor, Rebecca Ferguson ja Kyliegh Curran.

Vuoden 2019 elokuva ei tietenkään pärjää vertailussa Hohdolle, ja kierrättää liiankin kanssa edeltäjänsä aineksia, mutta kyseessä ei silti ole totaalinen huti. Oikeastaan Doctor Sleep on saanut sangen hyvän vastaanoton: IMDb:ssa elokuvan arvosana on 7,3/10, ja Rotten Tomatoesin tuoreusasteet ovat 78 ja 89 prosenttia.

Taloudellisesti elokuva kuitenkin floppasi: budjetti oli noin 50 miljoonan dollarin luokkaa, mutta lipunmyynti kipusi vain vähän yli 72 miljoonan dollarin. Jatko-osaa Doctor Sleepille ei näillä luvuilla ole luvassa, ja sekös ohjaajaa harmittaa.

Vuoden 2019 Stephen King -elokuva floppasi niin pahasti, että jatko-osa on nyt kuopattu – “Tämä tulee harmittamaan minua aina”, tuskaili ohjaaja

Suoratoistona Doctor Sleep löytyy Prime Videosta.