Tänään tv:ssä Will Smithin elokuva, jota on vaikea katsoa loppuun asti nukahtamatta

11.05.2022 10:40 Muropaketin toimitus

Will Smith ei ole tällä hetkellä kovassa huudossa, kiitos Oscar-gaalan töppäilyn. Mikäli näyttelijän elokuvat kuitenkin yhä maittavat, voi vuoden 2015 Focusin katsoa tänään Suomen televisiosta. Kanava on Sub ja kellonaika 21.00.

Glenn Ficarran ja Jon Requan ohjaama Focus on ”rikoskomedia kahdesta huijarista, jotka rakastuvat toisiinsa. Nicky on harhautusten mestari, Jess on aloitteleva huijari. Nick kuitenkin säikähtää vakavaksi muuttuvaa suhdetta ja jättää Jessin. Vuosia myöhemmin Jess ilmestyy kuvioihin Buenos Airesissa, eikä tämä olekaan enää mikään eilisen teeren tyttö…”

Will Smithin vastanäyttelijänä Focusissa nähdään Margot Robbie.

Nimekkäistä tekijöistä huolimatta Focus ei ole elokuvana kummoinenkaan. Muropaketin arviossa se sai seitsemän vuotta sitten vain pari tähteä:

”Focusin kiinnostavin osuus, taskuvarkauksien ja muiden kusetusten esittelyt ja opettelu päättyvät noin tunnin kohdalla tarinan hypätessä ajassa kolme vuotta eteenpäin. Viimeiset 40 minuuttia ovat haukotuttavan tylsiä. Will Smith ei osaa päättää ollako yltiörakastunut vai unohtaako nainen. Huijaukset ja yllätysjuonenkäänteet jatkuvat, jatkuvat ja jatkuvat. Focus ei osaa lopettaa ajoissa ja alun viihdyttävä kikkailu muuttuu puuduttavaksi.”

Suoratoistona Focus löytyy Elisa Viihde Viaplaysta.