Tänään tv:ssä: Yksi Jim Carreyn parhaista elokuvista – Jotkut tosin myös inhoavat tätä leffan aiheen takia

05.05.2021 09:15 | Muropaketin toimitus

Jim Carreyn vuonna 2009 valmistunut I Love You Phillip Morris sai kriitikoilta suopean vastaanoton, mutta yleisön keskuudessa leffa on jakanut mielipiteet.

Yksi syy I Love You Phillip Morrisin ristiriitaiseen vastaanottoon voi tietenkin olla se, että elokuva on risteytys komediaa ja vakavampaa draamaa, mikä on joillekin katsojille aina ongelma, kun ei tiedä nauraako vaiko ei. Todennäköisempää kuitenkin on, että I Love You Phillip Morrisin kovimmat kriitikot eivät ole pitäneet siitä, että suosikkikoomikko tulkitsee elokuvan tarinassa homoseksuaalia.

Kaiken lisäksi homoromanssin ”sankari” poikkeaa vahvasti Carreyn tunnetuimmista pellerooleista. Onhan moisessa nieleskelemistä.

Glenn Ficarran ja John Requan ohjaamassa ja tositapahtumiin pohjautuvassa elokuvassa Jim Carrey esittää ”patologista valehtelijaa ja huijaria Steven Russellia, jonka toilailut vievät lopulta kaltereiden taakse. Vankilassa hän tutustuu valloittavaan Phillip Morrisiin (Ewan McGregor). Kohtaaminen muuttaa molempien miesten elämän lopullisesti.”

13 miljoonalla dollarilla tehty I Love You Phillip Morris keräsi elokuvateatterikierroksellaan vain 20 miljoonan dollarin potin, mikä on valovuosien päässä Jim Carreyn ja Ewan McGregorin uran kovimmista hiteistä. Toisaalta näyttelijät tiesivät varmasti jo Phillip Morrisia tehdessään, ettei nyt veistetä viihdettä massoille…

Suomen televisiossa jo moneen kertaan esitetty I Love You Phillip Morris nähdään Hero-kanavalla tänään kello 21.00. Elokuvan voi löytää myös Elisa Viihde Viaplayn, Ruudun ja MUBI:n elokuvakirjastoista.

Muropaketin uusimmat