Tänään tv:ssä: Yksi Marvel Studiosin haukutuimmista elokuvista – Tekeminen oli riitelyä, ja johti Hulkin näyttelijän vaihtamiseen

03.12.2020 10:22 | Muropaketin toimitus

TV5 esittää tänään Marvel Studiosin toisen supersankarielokuvan, vain pari kuukautta Iron Manin (2008) jälkeen ilmestyneen The Incredible Hulkin.

Louis Leterrierin ohjaamassa elokuvassa tohtori Bruce Banner piileksii brasilialaisessa slummissa, kun hänen olinpaikkansa paljastuu ja hänen on palattava USA:han etsimään parannuskeinoa tilaansa.

The Incredible Hulkin pääosissa nähdään Edward Norton, Liv Tyler, Tim Blake Nelson, Tim Roth ja William Hurt.

Rotten Tomatoesin listauksessa The Incredible Hulk on MCU:n elokuvista toiseksi huonoimman arvosanan saanut supersankariseikkailu. Sen alapuolelta löytyy vain (yhden prosentin erolla) vuoden 2013 Thor-elokuva The Dark World.

The Incredible Hulk on tunnettu myös vaikeasta tuotannostaan: Edward Nortonilla oli omat vahvat visionsa siitä, millainen elokuvasta pitäisi tulla, eivätkä nämä ajatukset käyneet yksiin ohjaajan tai studion suunnitelmien kanssa. Eripuraa riitti siinä määrin, että sukset menivät ristiin ja The Avengersia (2012) varten Hulk / Bruce Banner roolitettiin uudelleen. Nortonin tilalle palkattiin Mark Ruffalo, joka on esittänyt hahmoa viimeksi vuoden 2019 Avengers: Endgamessa.

Viime vuonna Edward Norton kommentoi The Incredible Hulkin tuotantoa ja lähtöään roolista seuraavasti:

– Esitin heille ideani kahdesta leffasta – ensimmäisestä joka oli tietysti syntytarina ja toisesta, jossa Hulk olisi ollut tietoinen tilastaan ja haaveillut paremmasta. Hulk olisi ollut kaveri joka pystyy kestämään moisen tripin. Marvel oli ensin todella innoissaan, mutta lopulta ideani eivät kelvanneetkaan, Norton sanoo.

Norton painottaa, että The Incredible Hulkin tekeminen oli hauskaa ja hän tuli hyvin toimeen Marvel-pamppu Kevin Feigen kanssa, kunnes tämä julkaisi vuonna 2010 lausunnon, jossa kerrottiin ettei Norton ole mukana Avengers-elokuvassa, koska yhteistyö hänen kanssaan on vaikeaa.

– Jep, se oli lyönti navan alle. Brändin suojelemista tai jotain sinne päin, koska lopulta Marvelia ei kiinnostanut synkkä Hulk, Norton kertoo.

– Meillä oli positiivisia keskusteluja leffoista, mutta niiden tekemiseen olisi mennyt niin pitkään, etten halunnut moista. Rehellisesti sanottuna olisin halunnut myös suuremman palkkion, vaikka se ei ollut tärkein syy miksi olisin halunnut tehdä toisen Hulk-elokuvan. Feigen kanssa työskentely oli kuvausten aikana mukavaa, mutta Hulk-leffa ei ollut tyyliltään ja teemoiltaan sellainen, jonka parissa tahdoin viettää aikaa, hän jatkaa.

Lue lisää täältä:

Edward Norton ja Marvel Studios riitautuivat Incredible Hulkin jälkeen – Nyt näyttelijä kertoi, miksi hän ei esittänyt hahmoa enää The Avengersissa

The Incredible Hulk alkaa TV5:llä kello 21.00.

Muropaketin uusimmat