Tänään tv:ssä: Yksi Marvel Studiosin huonoimmista elokuvista – ”Pakko myöntää: pettymyshän tämä oli”

04.06.2019 06:25 | Muropaketin toimitus

Nelonen esittää tiistai-illan elokuvana kello 21.00 vuoden 2015 Avengers-elokuvan Age of Ultron.

Joss Whedonin ohjaamassa Avengers: Age of Ultronissa Tony Stark luo tekoäly Ultronin, joka osoittautuu murhanhimoiseksi maailmojen tuhoajaksi. Kostajien on pysäytettävä ylivertainen Ultron, jonka apuna ovat supervoimin parannellut Maximoffin sisarukset. Edessä on armoton yhteenotto, josta kaikki eivät ehkä selviä ehjin nahoin.

Pääosia Age of Ultronissa esittävät Robert Downey Jr., James Spader, Chris Hemsworth, Mark Ruffalo, Chris Evans ja Scarlett Johansson.

Marvel Studiosin jättielokuva keräsi maailmanlaajuisesti 1,4 miljardin dollarin lipunmyynnin. Taloudellisesta menestyksestään huolimatta Avengers: Age of Ultronia pidetään yhtenä studion kehnoimmista tuotoksista. Syy tähän on aika ilmeinen: Joss Whedonilla ja Marvelilla oli eriävät näkemykset siitä, mihin suuntaan Kostajien tarinaa pitäisi valkokankaalla kuljettaa, ja niinpä molemmat osapuolet joutuivat taipumaan kompromisseihin.

Muropaketin arviossa Age of Ultronista todettiin:

”The Avengers: Age of Ultron kyllä viihdyttää, mutta ei yllätä katsojia – sen enempää hyvässä kuin pahassa.  Tarjolla on sitä samaa tehostepainotteista pukupurkkaa kuin mitä Marvel Studios on tarjoillut jo seitsemän vuoden ajan. Myönnän tämän pitkin hampain, mutta jopa kaltaiseni pitkän linjan supersankarifani joutui hieman pettymään, kun Whedon tyytyi turhan monessa kohtaa kierrättämään vanhoja temppujaan. Suurin ongelma on se, ettei energisen alun jälkeen yksikään kohtauksista sykähdytä tuoreudellaan ja Age of Ultron tuntuu pikemminkin pohjustavan tulevaa kuin toimivan omana kokonaisuutena”

Koko arvion voit lukea täältä:

Meluisa The Avengers: Age of Ultron on onnistunut vain osittain

Elokuvan ongelmakohtia on puinut myös Screen Junkies, jonka rehellisen trailerin voit katsoa alta.