Uusimmat

Tänään tv:ssä: Yksi Matt Damonin parhaista elokuvista – ”Näyttävä ja viihdyttävä, eikä aliarvioi katsojiaan”

18.10.2020 08:59 Muropaketin toimitus

Ohjaaja Ridley Scottin ura on ollut vuoristorata täynnä huteja ja hittejä. Tänään Subilla nähtävä The Martian – Yksin Marsissa on yksi ohjaajan parhaista elokuvista 2000-luvulla ja yksi pääosaa esittävän Matt Damonin parhaista elokuvista ikinä.

Andy Weirin romaaniin pohjautuvassa The Martianissa Matt Damonin esittämä Mark Watney on astronautti, joka jää tutkimusmatkalla yksin karulle Mars-planeetalle. Hänen luullaan kuolleen kadottuaan rajun avaruusmyrskyn aikana, ja muut miehistön jäsenet ovat jo lähteneet kotimatkalle, kun Watney palaa tukikohtaan.

Säilyäkseen hengissä Watneyn täytyy laittaa kekseliäisyytensä peliin, koska ruokaa ei ole ja varusteetkin ovat niukanlaiset. Watneyn onnistuu kuitenkin löytää keino viestittää NASAan olevansa elossa. Sillä aikaa Maassa sekä NASA että tutkimusaluksen miehistö suunnittelevat pelastusoperaatioita omilla tahoillaan hakeakseen Watneyn Marsista.

Matt Damonin lisäksi vuonna 2015 valmistunutta The Martiania tähdittävät Jessica Chastain, Kristen Wiig, Jeff Daniels, Michael Peña ja Kate Mara.

Muropaketin arviossa Scottin ja Damonin elokuvasta todettiin seuraavaa:

”Vielä 77 vuoden iässä Hollywoodin ahkerimpiin ohjaajiin lukeutuva Ridley Scott teki viime vuonna yhden uransa huonoimmista elokuvista. Konkari nousee kuitenkin komeasti Exodus: Gods and Kingsin suosta viihdyttävällä ja näyttävällä The Martianilla, joka ei liiemmin aliarvioi katsojiaan.”

Arvostelu: Matt Damonin The Martian on mainio selviytymisseikkailu