Tänään tv:ssä: Yksi Matt Damonin parhaista elokuvista – Vuonna 2015 valmistunut leffa on ”vahvaa viihdettä, vaikkei klassikoksi nousekaan”

29.05.2020 08:56 | Muropaketin toimitus

Andy Weirin romaaniin pohjautuva The Martian eli Yksin Marsissa uusitaan taas tänään Suomen televisiossa.

Alienista ja Blade Runnerista tutun Ridley Scottin ohjaamassa tieteisdraamaelokuvassa Matt Damonin esittämä Mark Watney on astronautti, joka jää tutkimusmatkalla yksin karulle Mars-planeetalle. Hänen luullaan kuolleen kadottuaan rajun avaruusmyrskyn aikana, ja muut miehistön jäsenet ovat jo lähteneet kotimatkalle, kun Watney palaa tukikohtaan.

Säilyäkseen hengissä Watneyn täytyy laittaa kekseliäisyytensä peliin, koska ruokaa ei ole ja varusteetkin ovat niukanlaiset. Watneyn onnistuu kuitenkin löytää keino viestittää NASAan olevansa elossa. Sillä aikaa Maassa sekä NASA että tutkimusaluksen miehistö suunnittelevat pelastusoperaatioita omilla tahoillaan hakeakseen Watneyn Marsista…

Matt Damonin lisäksi The Martiania tähdittävät Jessica Chastain, Kristen Wiig, Jeff Daniels, Michael Peña ja Kate Mara.

Vuonna 2015 toimii pitkälti erinomaisen hyvin. Muropaketin arviossa se sai neljä tähteä viidestä:

Matt Damonin The Martian on mainio selviytymisseikkailu

Kuten Ridley Scottilta voi odottaa, The Martian on visuaalisesti upea elokuva. Valkokankaalle maalataan upeita kuvia Marsin maisemista ja avaruuden syövereistä. 3D-tehoste toimi sen verran hyvin, että elokuvaa voi suositella katsottavaksi kakkulat kuonolla. The Martian nousee Ridley Scottin parhaiden elokuvien joukkoon – mutta vain 2000-luvun osalta. Alienin tai Blade Runnerin kaltaisten klassikoiden seuraan ei Matt Damonin selviytymisseikkailulla ole asiaa, vaikka vahvaa viihdettä tarjolla onkin. Yksi klassikkokohtaus on sentään mukaan mahtunut. Taru sormusten herrasta -kirjaa käsittelevään keskusteluun osallistuu Boromiria Peter Jacksonin filmatisoinneissa näytellyt Sean Bean. Lopputulos on silkkaa neroutta.

Alla Subilla kello 21.00 alkavan elokuvan traileri.