Taru sormusten herrasta -elokuvissa näyttelemisestä tuli painajainen: “Jouduin paniikkiin ja revin melkein naamani irti”

17.04.2021 21:20 | Muropaketin toimitus

Örkin esittäminen Taru sormusten herrasta -trilogiassa ei ollut pelkkää herkkua.

Taru sormusten herrasta: Kaksi tornia -elokuvassa (2002) Grishnákh-örkkiä esittänyt Stephen Ure on kertonut, millaista vahvasti maskeeratun otuksen esittäminen oli.

Pähkinänkuoressa: Ei ollut kivaa, oli ihan todella syvältä.

Uren mukaan hän menetti örkkimaskissaan kyvyn niellä ja alkoi hyperventiloida taistelukohtausta tehdessään.

”Paniikki vain paheni. En ole koskaan kokenut sellaista. Olin ehkä noin kolmen sekunnin päässä siitä, että olisin repinyt naamani irti happea saadakseni. Kukaan ei tiennyt sitä, koska olin kaiken sen kaman peitossa”, Stephen Ure kertoi Thrillist-sivuston haastattelussa.

Ure ei kertonut kohtauksestaan muille näyttelijöille tai elokuvan tekijöille, koska pelkästi proteesien poistamisen maksavan liikaa.

”Jos olisin repinyt naamani irti, olisi se kuvauspäivä pitänyt keskeyttää ja kuluja olisi tullut kymmeniä tuhansia dollareita”, näyttelijä selitti.

LUE LISÄÄ: Taru sormusten herrasta -näyttelijä haukkui elokuvien käsikirjoittajan: ”Hän sai työn vain koska on Tolkien-asiantuntija ja kirjoitti sitten ihan järjettömiä juttuja”

Muropaketin uusimmat