UUSIMMAT

Taru sormusten herrasta: Mahtisormusten showrunner ei jaksa kuunnella turhaa mussutusta: ”Tämä sarja pohjautuu aivan täysin Tolkienin tarinoihin”

15.08.2022 19:00 Muropaketin toimitus

Taru sormusten herrasta: Mahtisormukset -sarjan alkaa Amazon Prime Videossa 2. syyskuuta.

Prime Videon suurfantasiasarjan showrunner alkaa olla kyllästynyt arveluihin, että syyskuussa alkava Taru sormusten herrasta: Mahtisormukset -sarja pohjautuisi vain löyhästi J.R.R. Tolkienin luomaan tarustoon.

The Hollywood Reporterin haastattelussa sarjan toisena showrunnerina toimiva Patrick McKay kommentoi, että heidän sarjansa on ehdottoman uskollinen Tolkienin teksteille.

“Haluan hiljentää saivartelun siitä, että sarja olisi löyhästi kytköksissä [Tolkienin teksteihin]. Me emme tunne niin. Meidän mielestämme sarjan juuret ovat syvällä Tolkienin kirjoissa. Sillä jos emme tuntisi niin, olisimme todella peloissamme istuessamme täällä. Meidän mielestämme tämä tarina ei ole meidän. Ohjailemamme tarina oli täällä jo ennen meitä ja odotti noissa kirjoissa pääsyä Maan päälle. Emme siis tunne olevamme vain löyhästi kytköksissä”, McKay selittää.

Hänen mukaansa tekijät ovat konsultoineet sarjan teossa muun muassa Tolkienin teksteihin perehtyneitä tutkijoita.

Mahtisormusten on kerrottu pääosin pohjautuvan Taru sormusten herrasta -tarinan liitteisiin, etenkin siihen, mikä kertoo Keski-Maan Toisesta ajasta. Siinä myös nähdään Sormustarusta tuttujen, kuolemattomien haltiahahmojen nuorempia versioita.

Muropaketin uusimmat