Taru sormusten herrasta -näyttelijä haukkui elokuvien käsikirjoittajan: ”Hän sai työn vain koska on Tolkien-asiantuntija ja kirjoitti sitten ihan järjettömiä juttuja”

16.04.2021 10:44 | Muropaketin toimitus

Taru sormusten herrasta- ja Hobitti-elokuvissa näytellyt Stephen Ure on kritisoinut Peter Jacksonin fantasiaseikkailuiden käsikirjoituksia.

Taru sormusten herrasta -elokuvista Kahdessa tornissa Stephen Ure esitti Grishnákhia ja Kuninkaan paluussa Gorbagia. Hobitti-elokuvista Odottamattomassa matkassa ja Smaugin autioittamassa maassa roolihahmo oli Fimbul.

Lisäksi Ure on esiintynyt pienessä roolissa Peter Jacksonin tuottamassa ja kirjoittamassa Mortal Engines -elokuvassa.

Tuoreessa haastattelussaan Thrillistin kanssa Stephen Ure antaa pyyhkeitä Tolkien-filmatisointien käsikirjoittajille.

”Niissä elokuvissa on paljon sellaista, missä ei ole järkeä. Kuvauksissa ei kuitenkaan kirjoituksesta kannata alkaa valittaa, koska käsikirjoittajat saattavat alkaa tehdä muutoksia lennosta, ja siellä sitä sitten istutaan maski päällä”, örkkirooleistaan tunnettu Ure paljastaa.

Erityisesti näyttelijä kritisoi Philippa Boyensia.

”Hän laittaa käsikirjoituksiin juttuja, joissa ei ole mitään järkeä. Hänet otettiin mukaan vain koska hän on Tolkien-asiantuntija. Voin nimetä suoraan mitkä repliikit ovat hänen kirjoittamiaan.”

Yhdeksi esimerkiksi Ure nimeää kohtauksen, jossa hänen esittämänsä Gorbag aikoo tappaa Frodon (Elijah Wood) uhkailemalla: ‘I’m going to bleed you like a stuck pig.’”

Taru sormusten herrasta -trilogian avausosa, Sormuksen ritarit, nähdään tänään Subilla kello 21.00.