Uusimmat

Taru sormusten herrasta -tuottaja kertoi, miksi juuri The War of the Rohirrimista on tulossa elokuva joulukuussa

Kuva: © Warner Bros. Discovery

20.05.2024 10:00 Muropaketin toimitus

Uusista Taru sormusten herrasta -elokuvista The Lord of the Rings: The War of the Rohirrim julkaistaan joulukuussa ja sitä seuraa The Hunt for Gollum vuonna 2026.

J.R.R. Tolkienin Lord of the Rings -romaaneissaan luoma maailma laajenee kahdella rintamalla myös kuvallisesti. Amazon jatkaa omaa The Rings of Power -sarjaansa Prime Videossa, ja pian laajenemista nähdään jälleen myös elokuvapuolella.

Peter Jacksonin Taru sormusten herrasta- ja Hobitti-trilogioiden jälkeen seuraava LOTR-elokuva on joulukuussa julkaistava animaatio The War of the Rohirrim, ja sitä seuraa vuonna 2026 Andy Serkisin ohjaama The Hunt for Gollum.

Tuottaja Philippa Boyens kertoo Deadlinen haastattelussa, miksi hänen mielestään juuri Rohirrimin taistelu ansaitsi tulla kerrotuksi.

“Rohirrimin taistelu tapahtui 200 vuotta ennen sormuksen tapahtumia ja on sinänsä itsenäinen tarina. Se oli yksi syy siihen, miksi päädyin tuohon tarinaan kun etsimme jotain sellaista, joka sopisi juuri animeksi. Halusimme jotain sellaista, millä ei ole mitään tekemistä mahtisormusten, Sauronin tai edes velhojen kanssa”, Boyens kertoo.

“Se on tarina ihmisistä, jotka tekevät kaikkensa. Joten mielestäni se sopi meille hyvin, ei pelkästään animen osalta, vaan myös sukeltaessamme uuden taidemuodon pariin ja kertoessamme Keski-Maahan sijoittuvan tarinan niin, ettemme varsinaisesti kosketa sillä näyteltyjä elokuvia.”

The Lord of the Rings: The War of the Rohirrim saa ensi-iltansa 13. joulukuuta.