Taru sormusten herrasta -tv-sarja tekeillä – Suunnitelmana korvata Game of Thrones sen päätyttyä

06.11.2017 07:14 | Muropaketin toimitus

Taru sormusten herrasta

Jos kaikki menee suunnitelmien mukaan, J. R. R. Tolkienin luomasta fantasiamaailmasta päästään nauttimaan tulevina vuosina myös television puolella.

Variety-lehden mukaan Warner Bros. Pictures ja Tolkienin perikunta ovat kehitelleet kaikessa hiljaisuudessa uutta Keski-Maahan sijoittuvaa televisiosarjaa, joka pohjautuu J. R. R. Tolkienin Taru sormusten herrasta -romaanitrilogiaan. Sopimuksia ei ole vielä allekirjoitettu, mutta tällä hetkellä näyttää siltä, että Amazon on nappaamassa uuden fantasiaseikkailusarjan itselleen.

Taru sormusten herrasta -tv-sarjasta suunnitellaan tällä tietoa vuonna 2019 päättyvän Game of Thronesin manttelinperijää. Tässä vaiheessa projektista ei kuitenkaan tiedetä vielä yhtään sen enempää. Esimerkiksi mahdolliset yhteydet Taru sormusten herrasta -elokuviin ovat täysin pimennossa.

Peter Jackson ohjasi vuosina 2001-2003 ilmestyneen TSH-trilogian, joka muodostui miljardiluokan hitiksi. Vuosina 2012-2014 Jackson palasi Tolkienin luomusten pariin Hobitti-trilogialla, joka sai kuitenkin tuntuvasti koleamman vastaanoton.

Vaikka Tolkien-filmatisointeja ei ole muutamaan vuoteen näkynyt, ovat esimerkiksi Keski-Maahan sijoittuvat videopelit pitäneet brittikirjailijan luomuksen ajankohtaisena. Lisäksi tekeillä on Dome Karukosken ohjaama Tolkien-elämänkertaelokuva, jonka pääosaa esittää Nicholas Hoult.