Taru sormusten herrasta: Mahtisormukset -traileri julkaistiin – Tältä näyttää maailman kallein tv-sarja

14.02.2022 06:50 Muropaketin toimitus

Taru sormusten herrasta

Amazon on julkaissut Super Bowlin yhteydessä vihdoinkin ensimmäisen trailerin tulevasta Sormusten herra -tv-sarjastaan.

Syyskuun 2. päivä Prime Videossa alkavaa Taru sormusten herrasta: Mahtisormukset -sarjaa on tituleerattu maailman kalleimmaksi televisiosarjaksi. Pelkästään ensimmäisen tuotantokauden tekeminen maksoi Amazonille 465 miljoona dollaria – summaan on tosin laskettu mukaan filmatisointioikeudet, jotka kustansivat yksistään 250 miljoonaa dollaria.

Vertailun vuoksi kerrottakoon, että Game of Thronesin kahdeksas tuotantokausi maksoi HBO:lle ”vain” 90 miljoonaa dollaria. Amazon on siis panostanut ensimmäiseen Tolkien-sarjaansa todella paljon.

J. D. Paynen ja Patrick McKayn luoma Taru sormusten herrasta: Mahtisormukset sijoittuu aikaan tuhansia vuosia ennen Hobittia ja Sormusten herraa. Frodoa tai Gandalfia on siis turha odottaa ruutuun, mutta Elrond ja Galadriel ovat kyllä mukana hahmokaartissa, ja muitakin yhteyksiä elokuvatrilogioihin viljellään.

Mahtisormusten pääosissa nähdään mm. Robert Aramayo, Owain Arthur, Nazanin Boniadi, Mordyff Clark, Ismael Cruz Córdova ja Markella Kavenagh.

Amazonin uutuussarjaa odotellessa Hobitti-elokuvat voi katsoa Netflixistä ja Elisa Viihde Viaplaysta, ja Taru sormusten herrasta -trilogian HBO Maxista.