Tätä on odotettu: Vuoden 2018 eroottinen tieteistrilleri löytyy vihdoinkin suoratoistona Suomessa

22.09.2021 12:29 | Muropaketin toimitus

Vuoden 2018 omalaatuinen scifi-elokuva High Life on puuttunut Suomen suoratoistotarjonnasta tähän päivään asti, mutta nyt Elisa Viihde Viaplay on korjannut tilanteen.

Claire Denisin ohjaaman High Lifen kuvaus antaa elokuvasta todennäköisesti aika erikoisen kuvan:

Alkukohtauksessa nähdään nuori mies avaruusaluksella huolehtimassa pikkuvauvasta yksin. Kymmenkunta murhaajaa ja raakaa rikollista on välttynyt kuolemanrangaistukselta sillä ehdolla, että on lähtenyt avaruusmatkalle. Mukana on myös hullu lääkäri, joka alkaa suorittaa lisääntymiskokeita muilla matkustajilla.

Itse suosimme tapaa, jolla Aki Lehti kuvaili High Lifea listatessaan viime vuonna Robert Pattinsonin parhaista elokuvia:

Ranskalaisohjaaja Claire Denis’n ensimmäinen englanninkielinen elokuva High Life on surumielistä scifiä, jonka tapahtumat esitetään avaruusmatkalla olevan, menneitä muistelevan Pattinsonin esittämän Monten näkökulmasta. Kohtaukset hyppivät sinne tänne miehen ajatusten mukana ja elokuvasta puuttuu kokonaan perinteinen draaman kaari. Valtaa ja seksuaalisuutta käsittelevä teos on kuin sekoitus David Lynchiä ja Andrei Tarkovskia.

Eroottiseksi tieteistrilleriksi kuvailtu High Life ei siis ole massojen viihdettä, mutta tieteistarinoiden ja ajatuksia herättävien elokuvien ystäville sitä kelpaa suositella.

Elisa Viihde Viaplay on tällä hetkellä Suomen ainoa suoratoistopalvelu, josta High Life löytyy, mutta elokuvan voi myös vuokrata parilla eurolla useammastakin eri paikasta.