Uusimmat

Terminator: Dark Faten mainokset ovat hämääviä: James Cameron ei oikeasti käynyt elokuvan kuvauspaikalla kertaakaan – Syy on helppo arvata

05.09.2019 14:31 Muropaketin toimitus

Elokuvia voi tuottaa myös etänä.

Marraskuun 1. päivänä ensi-iltansa saavaa Terminator: Dark Fatea on mainostettu näyttävästi James Cameronin nimellä. Eikä ihme, onhan Cameron luonut koko elokuvasarjan, mutta pysytellyt vuoden 1991 Tuomion päivän jälkeen erossa siitä.

James Cameronin paluu siis on iso asia, ainakin kovimmille Terminator-faneille.

Liikaa odotuksia ei Dark Fatelle kannata kuitenkaan asettaa – ei ainakaan James Cameronin takia, sillä Terminatorin isä on ollut vähemmän tekemisissä uuden elokuvan kanssa kuin voisi olettaa. Deadlinen haastattelussa Cameron kertoo nimittäin keskittyneensä ennen kaikkea hiomaan Terminator: Dark Faten käsikirjoitusta ja huolehtimaan että ”hahmot pysyvät raiteillaan”.

Kuudennen Terminator-elokuvan kuvauspaikalla Cameron ei käynyt kertaakaan.

Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että esimerkiksi Terminator: Dark Faten toimintakohtaukset ovat puhtaasti ohjaaja Tim Millerin (Deadpool) ja muiden tuottajien käsialaa, eikä Cameron ole osallistunut niiden tekemiseen käytännön tasolla.

Ja syy Cameronin kiireisyyteen?

Totta kai Avatarin jatko-osat, joita ohjaaja-käsikirjoittaja-tuottaja on koettanut saada valkokankaalle kohta jo vuosikymmenen ajan. 17.12.2021 pitäisi tulla vihdoin valmista – tai sitten ensi-iltaa lykätään taas.