Uusimmat

The Creator on syksyn ehkä kiinnostavin uusi tieteiselokuva – julkaistaan Suomessa uunituoreena

Kuva: © 20th Century Studios

22.05.2023 11:15 Muropaketin toimitus

Monstersista, Godzillasta ja Rogue One: A Star Wars Storysta tunnetun Gareth Edwardsin seuraava elokuva on scifi-trilleri The Creator, jossa ihmiskunta on sotapolulla tekoälyä vastaan.

Disney on ilmoittanut tuovansa The Creatorin Suomen elokuvateattereihin 22. syyskuuta. Julkaisupäivä on siis meillä sama kuin Yhdysvalloissakin.

Toisin kuin useimmat ison budjetin scifi-elokuvat nykyään, The Creator ei pohjautu valmiiseen franchiseen, vaan on saanut alkunsa Edwardsin omasta ideasta. Tarinallisesti elokuvan asetelma on seuraava:

”Tulevaisuudessa keskellä ihmiskunnan ja tekoälyvoimien välillä riehuvaa sotaa Joshua, karaistunut entinen erikoisjoukkojen agentti, joka suree vaimonsa katoamista, värvätään etsimään ja tuhoamaan tuntemattomassa paikassa oleileva Creator, joka on kehittänyt edistyksellisen tekoälyn ja myös mystisen aseen, jonka avulla sota voitaisiin saada loppumaan… ja samalla loppunsa saisi myös koko ihmiskunta. Joshua ja hänen eliittisotilaiden joukkonsa tunkeutuvat vihollislinjojen taakse, syvälle synkille tekoälyn hallitsemille maille… mutta pian käy ilmi, että tuhoamiskäskyn kohteena oleva maailmaa uhkaava ase onkin pieni lapsi.”

The Creatoria tähdittävät John David Washington (Tenet), Gemma Chan (Eternals), Ken Watanabe (Inception), Sturgill Simpson (Dog), uusi tulokas Madeleine Yuna Voyles ja Oscar-voittaja Allison Janney (I, Tonya).

Tekoälyn kanssa kinaaminen on nouseva trendi Hollywoodissa tällä hetkellä. The Creatorin kanssa samaa asetelmaa, mutta täysin eri kulmasta, kierrättää myös HBO Maxin tuore Mrs. Davis -sarja:

Arvostelu | HBO Maxin uutta scifi-komediasarjaa Mrs. Davis jää katsomaan monttu auki: ”Mitä hittoa juuri näin?”