Tänään tv:ssä: Yksi elokuvahistorian kuvottavimmista loppukohtauksista – Kaiken nähneen kriitikkommekin suu jäi “ihmetyksestä ja ällötyksestä auki”

01.04.2020 12:16 | Muropaketin toimitus

Toisin kuin voisi kuvitella, ei Hero-kanavalla tänään nähtävä The Neon Demon ole elokuva nuoresta bimbosta muotimaailmassa. Kyseessä on paljon sairaampi ja synkempi tapaus.

Herolla kello 21.00 alkavassa The Neon Demonissa (2016) nuori ja kaunis Jesse (Elle Fanning) saapuu Los Angelesiin kokeilemaan siipiään mallina. Meikkaaja Ruby (Jena Malone) ottaa hänet siipiensä suojaan, ja kaikki tuntuukin menevän hyvin kateellisista kollegoista huolimatta.

Vaan eipä mene pitkään, lohkaisee tähän väliin The Neon Demonin jo nähnyt.

Ei spoilata elokuvaa kuitenkaan sen enempää – tosin pieni varoitus on paikallaan: The Neon Demon on niitä elokuvia, jotka jäävät mieleen pyörimään ja vaarantavat herkimpien yöunet.

Muropaketin arviossa kaiken nähnyt Aki Lehti totesi elokuvasta:

”Jo trailerit paljastavat The Neon Demonista vähän liikaa. Ne antavat ymmärtää sen olevan paljon enemmän kauhuelokuva kuin se onkaan. Pelkkää pelottelua ja ällöttäviä kohtauksia odottavat saattavat pettyä, sillä The Neon Demon on ensisijaisesti kahden tunnin mittainen taidepläjäys. Refnin näyttämässä unen ja valveen rajamaille sijoittuvassa mallimaailmassa raiskaukset, nekrofilia ja vielä sairaammat asiat ovat kuitenkin ihan normimenoa perinteisten paheiden lisäksi. […] Loppukohtauksessa Refn vetää homman niin överiksi, että edes yleensä kauheuksien aiheuttama vapauttava nauru ei pääse ulos, vaan suu jää ihmetyksestä ja ällötyksestä auki.”

Drivestäkin tutun Nicolas Winding Refnin elokuvan keskeisiä hahmoja esittävät myös Keanu Reeves ja Karl Glusman.

Muropaketin uusimmat