UUSIMMAT

The Sandman sai Neil Gaimanin itkemään – Uuden Netflix-sarjan kuudes jakso oli kirjailijalle kova kolaus

12.08.2022 09:29 Muropaketin toimitus

Neil Gaiman on ilmaissut useaan otteeseen tukensa Netflixiin viikko sitten saapuneelle The Sandman -sarjalle, joka pohjautuu kirjailija-käsikirjoittajan kenties kuuluisimpaan luomukseen. Tuoreessa haastattelussaan Gaiman kertoo, miten Netflix-uutuus sai hänet herkistymään kyyneliin asti.

The Sandman -sarjan kuudes jakso The Sound of Her Wings eli Sisareni siipien havina esitteli katsojille Unen siskon Kuoleman (Kirby Howell-Baptiste) ja kuolemalle pyllistävän Hob Gadlingin (Ferdinand Kingsley), joka elää satoja vuosia vanhentumatta. Kyseessä oli liki suora sovitus Sandman-sarjakuvan kahdeksannesta ja kolmannestatoista numerosta, ja juuri tämä teki Neil Gaimaniin niin syvän vaikutuksen.

”Kuudes jakso sai minut itkemään kahdesti. Ensin kuolinkohtauksessa, jossa tapaamme Harryn, ja sitten Men of Good Fortune -osuuden lopussa, kun Kuolema ja Hob kohtaavat pubissa. Ja yllätyin tästä [reaktiosta]”, Gaiman kertoi CinemaBlendin haastattelussa.

”Istuin sarjan äärellä miettien, että kirjoitin nämä jutut vuonna 1988. Nämä tarinat ovat olleet osa elämääni siitä lähtien. Olen lukenut ne uudelleen moneen kertaan uusien painosten ja väritysten myötä. Tunnen Sandmanin tarinat kuin omat taskuni.”

Vaikka Neil Gaiman katsoo The Sandmania aivan eri näkökulmasta kuin kukaan muu tällä planeetalla, osui sarjan kuudes jakso suoraan tunteisiin.

”En saattanut uskoa että niin tapahtui”, Gaiman ihmetteli.

Netflix ei ole vielä vahvistanut The Sandmanin toista kautta, mutta tämä lienee vain ajan kysymys.

Muropaketin uusimmat