Uusimmat

Tiesitkö: Klassikkoelokuvaansa tehdessään Quentin Tarantino oli niin persaukinen, että näyttelijät joutuivat käyttämään omia vaatteitaan

28.08.2018 06:22 Muropaketin toimitus

Sub esittää tiistai-illan elokuvana Quentin Tarantinon esikoisohjauksen Reservoir Dogs.

Vuonna 1992 valmistuneen Reservoir Dogsin kuvaus kuuluu seuraavasti:

Ikääntyvä mafiapomo Joe Cabot on kerännyt kokoon kuuden miehen iskuryhmän Los Angelesissa tehtävää jalokivikeikkaa varten. Koodinimin varustetut konnat Mr. White, Mr. Orange, Mr. Blue, Mr. Blonde, Mr. Brown ja Mr. Pink törmäävät kuitenkin vaikeuksiin rikospaikalla: ryhmä joutuu poliisien väijytykseen ja kaikki eivät suinkaan selviä pakosalle. Koplan rippeet kokoontuvat hylättyyn varastoon nuolemaan haavojaan ja kasaamaan verisen palapelin paloja yhteen: kuka heidän joukossaan on petturi, joka antoi poliisille vihjeen ryöstöstä?

Pääosia Quentin Tarantinon ohjaamassa ja käsikirjoittamassa elokuvassa esittävät Harvey Keitel, Steve Buscemi, Michael Madsen, Tim Roth ja Lawrence Tierney.

Sangen nimekkäästä näyttelijäkaartista huolimatta Reservoir Dogs tehtiin puupennibudjetilla. Elokuvan tuotantoon oli varattu niin mitätön summa, että sen näyttelijät joutuivat esiintymään kameran edessä osittain omissa vaatteissaan. Esimerkiksi Steve Buscemin käyttämät tummat farkut ovat näyttelijän omasta vaatekomerosta.

Ikoniset tummat puvutkin Tarantino onnistui haalimaan elokuvaansa vain lahjoituksen turvin.

Kaikkiaan Reservoir Dogsin budjetti oli noin 1,2-1,5 miljoonaa dollaria. Jo ensimmäisellä elokuvateatterikierroksellaan Pohjois-Amerikassa lipunmyynti ylsi 2,8 miljoonaan dollariin. Summa ei tietenkään ole lähelläkään Tarantinon myöhäisempien elokuvien tasoa, mutta ainakin ohjaajan ja näyttelijöiden panostus Reservoir Dogsiin palkittiin.

Reservoir Dogs alkaa Subilla kello 21.00, ja päättyy kello 23.10.

Muropaketin uusimmat