Tiesitkö: Quentin Tarantinon elokuvassa oli räjähtävä virhe – ”Ei olisi ollut mahdollista vielä vuonna 1858”

17.02.2020 06:29 | Muropaketin toimitus

Hero-kanava esittää maanantai-illan elokuvana vuonna 2012 valmistuneen Django Unchainedin.

Quentin Tarantinon ohjaamassa ja käsikirjoittamassa Django Unchainedissa saksalainen palkkionmetsästäjä ja tämän vapauttama orja Django jahtaavat etsintäkuulutettujen päänahkoja 1850-luvun Yhdysvalloissa. Tavoitteena on myös pelastaa Djangon vaimo julman plantaasinpitäjän kynsistä, eikä verenvuodatukselta vältytä.

Django Unchained voitti mm. parhaan käsikirjoituksen ja parhaan miessivuosan Oscarit sekä Golden Globe -palkinnot.

Herolla kello 21.00 alkavaa elokuvaa tähdittävät Jamie Foxx, Christoph Waltz, Leonardo DiCaprio, Kerry Washington, Samuel L. Jackson ja Walton Goggins.

Nippelitietona kerrottakoon, että Django Unchained sisältää useita merkittäviä historiallisia epäkohtia. Vuoteen 1858 sijoittuvassa elokuvassa esimerkiksi räjäytellään reippaasti dynamiittipötköjä, vaikka Alfred Nobel kehitti dynamiitin vasta kahdeksan vuotta myöhemmin Venäjän öljykentille. Toisaalta Tarantinon menneisyyteen sijoittuvat elokuvat ovat muutenkin olleet sepitettä täynnä – esimerkiksi Hitlerin kuolema meni todellisuudessa kovin eri tavoin kuin Kunniattomissa paskiaisissa (2009). Liikaa ei ohjaajaa siis kannata Djangon ”virheistä” ripittää.

Muropaketin uusimmat