Uusimmat

Tiukka ei uusille Batman-elokuville – Christopher Nolan ei aio enää tehdä supersankarielokuvia

Kuva: © Universal Studios.

18.07.2023 08:55 Muropaketin toimitus

Sorry vaan Christopher Nolanin Yön ritari -trilogian ystävät.

Christopher Nolanin ohjaama, ydinpommin isänä tunnetusta fyysikosta kertova Oppenheimer valtaa valkokankaat tällä viikolla. Elokuvan tiimoilta ohjaaja-käsikirjoittaja on antanut haastatteluita, missä sivutaan myös hänen aiempia elokuviaan.

Nolan teki vuosina 2005-2012 Christian Balen tähdittämän Yön ritari -elokuvien trilogian, joka nousi yhdeksi rakastetuimmista ja arvostetuimmista supersankarielokuvien kokonaisuuksista. Kommenttiensa perusteella Nolan on nyt kuitenkin tehnyt mielestään tarpeeksi supersankarielokuvia.

Collider uutisoi haastattelussa, missä Nolanilta kysyttiin, aikooko hän tehdä vielä supersankarielokuvia. Vastaus on lyhyt ja ytimekäs “ei”.

Kuvausteknologian osalla uraa uurtava Nolan haluaa pysytellä valkokangaselokuvissa, sillä hän ei myöskään halua suunnata television puolelle. Myös siihen hän vastaa samalla tavalla lyhyesti ja tiukasti: “ei”.

Oppenheimer saa ensi-iltansa tulevana perjantaina. Kolmetuntisen spektaakkelin keskeisissä rooleissa nähdään nimiroolia esittävän Cillian Murphyn lisäksi muun muassa Emily Blunt, Robert Downey Jr., Matt Damon, Rami Malek, Florence Pugh, Benny Safdie, Josh Hartnett ja Kenneth Branagh.