Tom Cruisen Mission: Impossible -ura melkein päättyi vuonna 2011 – Kuvaaja: “Voin kertoa tämän, koska kukaan ei piittaa paskaakaan siitä mitä puhun”

15.02.2019 06:52 | Muropaketin toimitus

Pari uusinta Mission: Impossible -elokuvaa ovat olleet elokuvasarjan kehutuimmat ja suosituimmat. Läheltä kuitenkin piti, ettei niitä koskaan tehty.

Mission: Impossible – Ghost Protocolin kuvaaja Robert Elswitt on kertonut  Light the Fuse -podcastissa, miten Tom Cruisen esittämä Ethan Hunt melkein siirtyi syrjään valokeilasta vuonna 2011. Ghost Protocolin alkuperäisessä käsikirjoituksessa Huntista tuli nimittäin vakoojajärjestönsä johtaja, ja seuraavat Mission: Impossiblet olisivat keskittyneet muihin hahmoihin.

”Muut leffan tekemisen osallistuneet tuskin haluavat puhua tästä, mutta minä voin puhua, koska kukaan ei välitä paskaakaan siitä mitä sanon. Ghost Protocolin alkuperäisessä versiossa Tom Cruise lopettaa olemasta Ethan Hunt -agentti ja hänestä tulee Ethan Hunt -johtaja. Ajatuksena oli pistää kokoon uusi IMF-yksikkö ja keskittyä uuteen hahmoon – ehkä Jeremy Renneriin, kuka tietää – ja villien tapahtuminen jälkeen Tom olisi ollut johtaja ja uusi agentti olisi ottanut elokuvasarjan hoitaakseen. Se tuntui minusta aika hullulta, mutta tällaiset marssiohjeet me saimme”, Elswitt paljasti.

Loppujen lopuksi Ethan Huntin hyllyttämisestä kuitenkin luovuttiin ja Tom Cruise jatkoi menestyksekkäästi elokuvasarjan pääosassa. Seuraavat Mission: Impossible -elokuvat kuvataan peräkkäin, ja ne julkaistaan vuosina 2021 ja 2022.

Muropaketin uusimmat