Uusimmat

Tom Cruisella pyyhkii nyt loistavasti, mutta kohta dinosaurukset tulevat kuokkimaan Top Gun -tähden juhliin

06.06.2022 05:28 Muropaketin toimitus

Top Gun: Maverickin ensimmäinen viikonloppu oli härkäinen menestys. Voittoputki jatkui toisenakin viikonloppuna.

The Hollywood Reporterin mukaan Top Gun: Maverick keräsi Yhdysvalloissa viime viikonloppuna 86 miljoonan dollarin lipunmyynnin. Pohjois-Amerikan markkinoilta on viikonlopun jälkeen kasassa reilut 291 miljoonaa dollaria, ja maailmanlaajuinen potti peräti jo melkein 550 miljoonaa dollaria.

Box Office Mojon mukaan Top Gun -jatko-osa on tällä hetkellä vuoden neljänneksi menestynein elokuva. Sen edellä ovat vain Doctor Strange in the Multiverse of Madness (909 miljoonaa dollaria), The Batman (770 miljoonaa dollaria) ja Water Gate Bridge (626 miljoonaa dollaria).

Tällä viikolla ensi-iltansa saava Jurassic World Dominion tulee iskemään kapuloita Top Gun: Maverickin rattaisiin. Alustavien arvioiden mukaan Colin Trevorrow’n ohjaama dinosaurusseikkailu voi kerätä Yhdysvalloissa jopa 165-205 miljoonan dollarin lipunmyynnin – mahdollisesti jopa enemmän. Näillä luvuilla Top Gun: Maverick putoaa väkisinkin TOP 10 -listan toiselle sijalle, ja joutuu samalla tekemään elokuvateatterien suurimmissa saleissa tilaa uudelle kilpailijalleen.

Veitsellä leikaten ei suosio kuitenkaan tule loppumaan: on syytä olettaa, että Maverickin ”häntä on pitkä”, toisin sanoen Tom Cruisen elokuva tulee vetämään katsojia tasaisesti läpi kesän, vaikka alkuhuuma laantuukin ja uusia kilpailijoita astelee areenalle. Yhdysvalloissa Jurassic World Dominion saapuu teattereihin perjantaina 10. kesäkuuta, mutta Suomessa elokuvan pääsee katsomaan jo keskiviikkona 8. kesäkuuta. Kesän muita isoja ensi-iltoja ovat esimerkiksi Pixar-uutuus Lightyear (ensi-ilta 15.6.) ja Avengers: Endgamen tarinaa jatkava Thor: Love and Thunder (6.7.).

LUE LISÄÄ: Arvostelu | Top Gun: Maverickin ainoa tehtävä on viihdyttää, ja siinä se onnistuu loistavasti