Tom Cruiselle tuli harvinainen huti vuonna 2017 – Jopa studio myönsi, että tänään tv:ssä nähtävä elokuva oli huono idea

09.12.2021 09:55 | Muropaketin toimitus

Tom Cruisen jättielokuvista kehnommatkin ovat olleet viime vuosina aika hyviä menestyksiä. Vuoden 2017 The Mummy rikkoi kuitenkin kaavan. Se oli kehno kalkkuna, joka lensi lipputiskillä päin seinää.

Tänään Kutosella kello 21.00 nähtävän The Mummyn oli tarkoitus polkaista kunnolla käyntiin Universal-studion klassikkohirviöiden yhteinen Dark Universe, joka oli pyrkimys kierrättää Marvel Cinematic Universen menestyskaavaa. Homma meni kuitenkin pahasti puihin, kun Alex Kurtzmanin ohjaama leffa haukuttii lyttyyn, eivätkä liputkaan käyneet kaupaksi toivotulla tavalla.

Arvioiden mukaan The Mummyn tekeminen saattoi maksaa jopa lähemmäs 200 miljoonaa dollaria, mutta lipunmyynti jäi 410 miljoonaan dollariin. Elokuva jäi siis kauas tavoitteestaan. Jatko-osasuunnitelmat haudattiin nopeasti, ja samaan kuoppaan päätyi myös koko Dark Universe -viritelmä.

Viime vuonna studiopomo Donna Langley analysoi The Mummyn mahalaskua seuraavasti:

“Yritimme saada hirviömme limitettyä samaan universumiin ja se meni mönkään. Tajusimme, että nämä hahmot ovat unohtumattomia ihan syystä, mutta niiden taustalla ei ole mitään pakkoa ja maailma ei todellakaan kaivannut klassisten hirviöiden yhdistettyä universumia. Mutta nyt olemme ottaneet pakkia ja luoneet lähestymistavan, jossa mennään elokuvantekijä edellä, kaikissa budjettiryhmissä”, Langley kertoo.

Tom Cruisen Muumio-elokuva floppasi ja pilasi studion suuret suunnitelmat: “Teimme jotain mitä kukaan ei ollut pyytänyt”

Muropaketinkaan arviossa The Mummya ei juuri kehuttu:

Arvostelu: Tom Cruisen Muumio olisi voinut pysyä haudassaan

Suomen suoratoistopalveluista The Mummya ei tällä hetkellä löydy. Vuokraamoista kyllä.

Muropaketin uusimmat