Tom Hanks rikkoi Apple TV Plus -palvelun katsojaennätykset uudella Greyhound-sotaelokuvallaan

16.07.2020 08:36 | Muropaketin toimitus

Katsojat löysivät vihdoinkin Applen omaan suoratoistopalveluun.

Viime viikon perjantaina 10. heinäkuuta ensi-iltansa Apple TV Plus -suoratoistopalvelussa ensi-iltansa saanut Tom Hanksin Greyhound-sotatrilleri rikkoi palvelun katsojaennätykset. Deadline kertoo sen keränneen enemmän katsojia ensi-iltaviikonloppunaan kuin mikään muu aiempi palvelun alkuperäistuotanto.

Tarkkoja lukuja Apple ei kerro, mutta ne ovat verrattavissa perinteiseen elokuvateatterissa nähtävään kesä-blockbusteriin, jollainen Greyhoundin oli alun perin tarkoitus ollakin. Sen piti saada ensi-iltansa teattereissa kesäkuussa, mutta pandemian takia Sony myi sen oikeudet Applelle.

Viime vuoden marraskuussa aloittanut Apple TV Plus ei ole ollut jättimenestys. Sen elokuviin ja sarjoihin on käytetty hurjia summia rahaa, mutta alkuperäistuotantojen valikoima on edelleen melko suppea. Greyhoundin katsojista 30 prosenttia oli uusia tilaajia, eli leffa vaikuttaa toimivan sisäänheittotuotteena.

Harmi kyllä tällä kertaa Hanksin tähdittämä ja Aaron Schneiderin ohjaama sotaelokuva ei ole mikään mestariteos. Leffan suurin vika on käsikirjoituksessa, jonka Hanks on rustannut itse. Muropaketin arviossa elokuvasta todettiin muun muassa seuraavaa.

”Henkilöhahmoja ei aina ole tarpeen esitellä sen kummemmin, mutta Greyhoundissa sille olisi voinut uhrata muutaman minuutin. Tällaisenaan se on vain todella köyhän miehen Dunkirk, jossa ei ole mitään jännittävää tai spektaakkelimaista paria kohtausta lukuun ottamatta.”

Arvostelu: Tom Hanksin spektaakkeliksi tarkoitettu Greyhound on vain puuduttavan tylsä sotaelokuva

Muropaketin uusimmat