Uusimmat

TOP 10: Nämä ovat Netflixin parhaat komediasarjat – ainakin meidän mielestämme

17.02.2021 14:03 Tuukka Hämäläinen

Netlifixissä on niin paljon katsottavaa, että joskus sitä kaipaa vinkkejä katseluun. Listasimme suoratoistopalvelusta kymmenen äärimmäisen hyvää komediasarjaa, joita ei ainakaan kannata missata.

Netlifixissä on maailman sivu sarjoja, joista merkittävä osa on komediaa. Joukossa on viime vuosien suosituimpia hittisarjoja, kuin myös tutkan alle jääneitä pikkujulkaisuja ja klassikoita, jotka jäävät monelta huomaamatta.

Listasimme Netlifixin kymmenen parasta komediasarjaa, jotka nyt ainakin kannattaa tsekata.

1) Monty Pythonin lentävä sirkus

Ilmeisimmät pois alta ensimmäisenä. 1970-luvun vaihteessa esitetty Monty Python’s Flying Circus on yksinkertaisesti sketsikomedian klassikko, joka toimii vielä tänä päivänäkin kuin junan vessa. Python-huumori ei varmasti ole joka katsojan mieleen, mutta sarjan asemaa on turha lähteä kyseenalaistamaan.

LUE MYÖS: Arvostelu: Monty Pythonin lentävä sirkus sai arvoisensa julkaisun – Komediaklassikko näyttää uudella Blu-raylla paremmalta kuin koskaan

2) The Office

Brittisarja Konttorin amerikkalaisversio tuskin esittelyjä kaipaa, sillä sen kerrotaan olleen viime vuonnakin maailman streamatuin tv-sarja. The Officesta tuli alkuperäisversiota suurempi ilmiö, omaääninen ja nokkela komediasarja, joka toimii vielä vuosia päättymisensä jälkeen erinomaisesti.

3) American Vandal

Mokumentti sarja American Vandal on yksi Netlifixin armottoman peruutuskäytännön uhreja, mutta kaikeksi onneksi erinomaista sarjaa ehdittiin tehdä sentään kaksi tuotantokautta. Mikä parasta, kaudet ovat täysin itsenäisiä kokonaisuuksia, eli sarja ei jäänyt varsinaisesti kesken. Kriitikkomme summasi ensimmäisestä kaudesta: ”American Vandal onnistuu melkeinpä mahdottomassa, ollen fiksua alapäähuumoria.”

LUE MYÖS: Arvostelu: Netflixin American Vandal -mukadokumentti on vuoden hauskin komedia

4) Juhlat

Tylsästi Juhliksi suomennettu Russian Doll on omaperäinen draamakomedia naisesta, joka jää aikaloopin vangiksi syntymäpäivänään. Tahallisen outoa sarjaa on tarjolla ensimmäinen kausi, joka toimii itsenäisenä kokonaisuutena, mutta se on uusittu ainakin toiselle kaudelle. Palkintoja kerännyt sarja toimii etenkin Natasha Lyonnen huikean roolisuorituksen ansiosta.

5) Parks & Recreation

The Officea seurannut Parks and Recreation (esitetty tv:ssä nimellä Puisto-osasto) on edeltäjäänsä lempeämpi sarja, joka luottaa vähemmän myötähäpeään ja enemmän yliampuviin hahmoihinsa. Parks and Recreation nousikin omille jaloilleen etenkin erinomaisten näyttelijöiden voimin ja synnytti tuhat ja yksi meemiä siinä sivussa.

6) Love

Judd Apatown luoma Love on pieni ihme Netflix-sarjojen joukossa: se nimittäin oikeasti loppui saaden tyydyttävän loppuratkaisun, eikä vain joutunut peruutuksen uhriksi. Kolmen kauden mittainen romanttinen komedia ei aina ole niin hauska kuin älykäs, mutta ihmissuhteiden hankaluuksiin sukeltava sarja on ehdottomasti kokemisen arvoinen.

7) Crazy Ex-Girlfriend

Koomikko Rachel Bloomin tähdittämä Crazy Ex-Girlfriend on jäänyt Suomessa melko vähälle huomiolle, mutta kyseessä on todella erikoinen tapaus. Neljän kauden mittainen sarja on nimittäin täysverinen musikaali-komedia, jonka jokaisessa jaksossa kuullaan originaaleja kappaleita tyylilajista toiseen ja usein terävästi nykykulttuuria satirisoiden. Sarja on myös herättänyt paljon huomiota käsittelemällä huumorilla hankalia aiheita, kuten mielenterveyshäiriöitä ja myrkyllisiä ihmissuhteita.

8) Big Mouth

Sopivasti häiriintynyt animaatiosarja Big Mouth ruotii teini-iän noloja kokemuksia sellaisella otteella, jota South Park on saanut kadehtia jo vuosia. Tähän mennessä kolmen kauden mittainen animaatio rypee välillä turhankin syvällä alatyylisessä huumorissa, mutta parhaimmillaan mikään ei vedä sille vertoja.

9) Brooklyn 99

Vankan fanikunnan tavoittanut Brooklyn 99 tarjoilee poliisiasemalle sijoittuvaa hölmöilykomediaa hengästyttävällä temmolla. Jo vuodesta 2013 jatkunut, Andy Sambergin ja muun taitavan näyttelijäkunnan kantama Brooklyn 99 on oikeasti myös lämminhenkinen sarja, mutta se ei missään vaiheessa menetä puhtia tai lipsahda liian pitkälle draaman puolelle.

10) GLOW

Erinomainen GLOW kärsi karun kohtalon, eli tuli Netlifixin peruuttamaksi kolmen kauden jälkeen. Tämä ei kuitenkaan poista sitä faktaa, että Alison Brien ja koomikko Marc Maronin tähdittämä, 1980-luvun naispainiliigasta kertova sarja oli kestonsa ajan erinomaista draamakomediaa, joka käsitteli pelottomasti myös arkoja aiheita.

Tuukka Hämäläinen

"Olen kirjailija ja toimittaja, joka on avustanut Muropakettia vakituisesti vuodesta 2016 alkaen. Juttuja kirjoittelen pääasiassa pelipuolelle, mutta myös leffapuolella voi nimeni näkyä. Pidän eniten seikkailupeleistä, joissa voi edetä hiippailemalla, enkä koskaan lakkaa puhumasta Jurassic Parkista ja Metal Gear Solidista. Olen vannoutunut konsolipelaaja, jonka suosikkipelejä ovat esimerkiksi Outer Wilds, Death Stranding ja The Last of Us Part II."

Muropaketin uusimmat