Uusimmat

Top Gun: Maverick on ollut Suomen katsotuin elokuva jo viisi viikkoa, mutta keskiviikkona luvassa on ensi-ilta, joka luultavasti muuttaa tilanteen

27.06.2022 14:23 Muropaketin toimitus

Top Gun: Maverick on hallinnut Suomen katsotuimpien elokuvien listaa jo viisi viikkoa ja noussut siinä sivussa vuoden katsotuimmaksi elokuvaksi. Tällä viikolla Tom Cruisen elokuva on kuitenkin saamassa kovan luokan haastajan.

Suomen Elokuvasäätiön mukaan Top Gun: Maverick keräsi juhannusviikonloppuna 7347 uutta katsojaa. Kokonaiskatsojamäärä on tällä hetkellä peräti 235 709.

Niin suurta suosiota kuin Top Gun -jatko-osa nauttiikin, on ihme mikäli se säilyttää sijoituksensa TOP 20 -listan kärjessä vielä ensi viikonlopunkin. Keskiviikkona elokuvateattereihin saapuu nimittäin Minions-hittianimaation jatko-osa Kätyrit: Grun tarina, jonka piti alkujaan ilmestyä jo vuonna 2020.

Ensimmäinen Kätyrit keräsi Suomessa vuonna 2015 yli 400 000 katsojaa, joten on syytä olettaa, että Grun tarina avaa tällä viikolla hyvin vahvasti, vaikka helteiset kesäkelit varmasti katsojamääriä jossain määrin verottavatkin.

Viikon toinen iso uutuus on myös keskiviikkona ensi-iltansa saava Elvis, jonka on ohjannut Moulin Rougesta tuttu Baz Luhrmann.