Top Gun: Maverick on vielä nyt vuoden menestynein elokuva, mutta joulukuussa se saa kovan haastajan

09.08.2022 09:12 Muropaketin toimitus

Top Gun: Maverick on ollut Suomessa valtava hitti, ja menestynyt myös jenkkimarkkinoilla erinomaisesti.

Variety-lehden mukaan Tom Cruisen tähdittämä ja Joseph Kosinskin ohjaama Top Gun: Maverick on kerännyt Yhdysvalloissa nyt 662 miljoonan dollarin lipunmyynnin, ja noussut Titanicin ohi kaikkien aikojen seitsemänneksi menestyneeksi elokuvaksi.

Eikä hullummin mene muuallakaan:

Top Gun: Maverick on Box Office Mojon mukaan tämän vuoden menestynein elokuva maailmanlaajuisesti. Lipunmyynti on tällä hetkellä 1,352 miljardia dollaria. Listan kakkosena on Jurassic World Dominion 960 miljoonalla dollarilla, joten ihan hetkeen ei Top Gun -jatko-osa ole kukkulan kuninkuutta menettämässä.

Valta-asema ei kuitenkaan välttämättä säily vuodenvaihteeseen asti, sillä syksyn mittaan valkokankaalle on luvassa jättiensi-illat Black Panther: Wakanda Forever ja Avatar: The Way of Water, joista etenkin James Cameronin ohjaamalle Avatar-jatko-osalle on povattu härkäistä avaustulosta. Vuoden 2009 Avatar on edelleen maailman menestynein elokuva 2,847 miljardin dollarin lipunmyynnillä.

Avatar: The Way of the Water saa ensi-iltansa 16. joulukuuta, joten se ehtii pyöriä valkokankailla vain pari viikkoa ennen kuin vuosi vaihtuu uuteen. Tuleekin olemaan mielenkiintoista nähdä, miten vahvaa kiinnostus Avataria kohtaan 13 vuoden jälkeen on: painaako Jake Sully Pete Mitchellin ohi vai säilyykö Top Gun: Maverickin kärkisija vuoden loppuun.

LUE LISÄÄ: Arvostelu | Top Gun: Maverickin ainoa tehtävä on viihdyttää, ja siinä se onnistuu loistavasti