Top Gun: Maverick yllätti Quentin Tarantinon täysin: ”En uskonut kokevani tällaista enää”

08.08.2022 12:14 Muropaketin toimitus

Top Gun: Maverick on ollut vuoden 2022 suosituimpia ja kehutuimpia Hollywood-elokuvia. Nyt myös Quentin Tarantino on hurahtanut Tom Cruisen uutuuteen.

”En yleensä puhu uusista elokuvista paljoakaan, koska jos en sano kivoja asioita, tulen lytänneeksi jotakuta. Enkä halua tehdä niin. Mutta tämän kerran: vittu että rakastin Top Gun: Maverickia”, Quentin Tarantino hehkutti ReelBlend -podcastissa hiljattain.

”Se elokuva oli fantastinen. Top Gun: Maverick ja [Steven] Spielbergin West Side Story tarjosivat kumpikin todellisen elokuvaspektaakkelin, jollaista en enää välttämättä uskonut kokevani. Se oli fantastinen!”

Tarantino kertoi pitäneensä Top Gun: Maverickista erityisen paljon myös siksi, koska fanittaa alkuperäisen Top Gunin ohjanneen ja  jo edesmenneen Tony Scottin elokuvia syvästi.

”[Ohjaaja] Joseph Kosinski teki hienoa jälkeä. Joka kuvasta välittyi kunnioitus ja rakkaus Tonya kohtaan. Se oli mukana lähes joka päätöksessä. […] Tätä lähemmäs emme tule ikinä enää pääsemään Tony Scottin elokuvia.”

Yhä elokuvateattereissa Suomessakin pyörivän Top Gun: Maverickin voi katsoa kotona jo parin viikon päästä:

Top Gun: Maverickin voi katsoa kotona jo elokuussa