Tom Cruisen saaminen Top Gunin pääosaan ei ollut helppoa – Elokuvan tuottaja paljasti, miten hurja temppu sopimuksen syntymiseen vaadittiin

17.05.2021 11:40 | Muropaketin toimitus

Tony Scottin ohjaama Top Gun sai ensi-iltansa toukokuussa 1986, siis jo 35 vuotta sitten. Suomeen klassikkoelokuva saapui loppukesästä ja keräsi yli 250 000 katsojan yleisön.

Top Gun on edelleen yksi Tom Cruisen uran tunnetuimmista elokuvista, mutta läheltä piti, että tuottajat joutuivat etsimään Maverickin rooliin jonkun muun.

Variety-lehden haastattelussa Hollywoodin legendaarisimpiin tuottajiin lukeutuva Jerry Bruckheimer kertoo, miten haastavaa Cruisea oli saada hävittäjäpilotin saappaisiin.

”Tomin vakuuttaminen roolista ei ollut helppoa. Halusimme hänet mukaan nähtyämme Riskibisneksen [Risky Business, 1983], mutta hän ikään kuin kartteli meitä. Niinpä järjestimme hänelle mahdollisuuden lentää [Yhdysvaltain laivaston taitolentoryhmä] Blue Angelsien kanssa Kaliforniassa. Hän ajoi sinne moottoripyörällään tehtyään juuri Ridley Scottin kanssa Legenda-elokuvan [Legend, 1985], pitkät hiukset poninhännällä. Pilotit katsoivat että mitäs hippiä tässä nyt pitäisi lennättää”, Bruckheimer muisteli.

Blue Angels järjesti Tom Cruiselle elämänsä lennon. Pilotit kieputtivat Hollywood-tähteä taivaalla oikein urakalla varmoina siitä, ettei ”hippi” enää koskaan haluaisi sen jälkeen lentokoneen kyytiin.

”Mutta kävikin juuri päinvastoin”, Bruckheimer paljasti. ”Laskeutumisen jälkeen Tom käveli puhelinkopille ja soitti minulle kertoakseen, että rakasti kokemusta ja haluavansa tehdä Top Gunin. Sen myötä hänestä tuli myös oikeasti uskomaton pilotti, joka osaa lentää melkein mitä tahansa konetta”.

Top Gunin kauan odotettu jatko-osa, Top Gun: Maverick, julkaistaan ensi syksynä. Alla sen ja alkuperäisen elokuvan trailerit.

Muropaketin uusimmat