Tosielämän videopelipahis ja King of Kong -dokumentista tuttu Billy Mitchell jäi kiinni huijaamisesta

05.02.2018 19:14 Muropaketin toimitus

Chilikastikkeita valmistavasta yrityksestään, upeista kravaateistaan ja Donkey Kong -ennätyksistä tunnettu Billy Mitchell on jäänyt kiinni huijaamisesta. Miehen peliennätys on poistettu Donkey Kongin tuloslistalta.

Billy Mitchell vaikuttaa Donkey Kong -pelaajista kertovassa King of Kong -dokumenttielokuvassa kuin Bond-pahikselta. Nyt on käynyt ilmi, että Mitchell valehteli Donkey Kong -tuloksesta. Mitchell oli aiemmin sijalla 20 Donkey Kong Forumin ylläpitämällä listalla, mutta tulos on nyt poistettu. Hän on yhä sijalla 47, sillä tulos pelattiin julkisesti kolikkopelillä.

Mitchellin tulos alkoi vaikuttaa kummalliselta eikä lainkaan vedenpitävältä, kun hänen tulostaan ryhdyttiin analysoimaan perusteellisesti. Selvisi, että Mitchell on pelannut tuloksensa Donkey Kong -emulaattorilla kolikkoautomaatin sijaan. Emulaattorilla pelaaminen mahdollistaa erilaiset huijaukset huipputulosten saavuttamiseksi.

“Ymmärrän, ettei Mitchellin tuloksen poistaminen ole suosittu ratkaisu. Tavoitteeni ei ole hajoittaa peliyhteisöä tai vaikuttaa kenenkään henkilökohtaiseen elämään. Tämä on oikea tapa toimia”, ilmoitti Donkey Kong Forumin pistetuomari Jeremy Young.

Youngin yksityiskohtainen kertomus Mitchellin huijausmetodista löytyy täältä.