Uusimmat

Twin Peaks -taidenäyttely aukeaa Helsingissä torstaina 5. tammikuuta

02.01.2017 17:54 Muropaketin toimitus

Näyttely on taiteellinen tribuutti David Lynchin ja Mark Frostin luomalle maagiselle tarinamaailmalle. 

Twin Peaks -sarja jatkuu ilmeisesti jo nyt alkuvuonna, ainakin näyttelijä Sherilyn Fennin eilisen twiitin perusteella, jossa hän kirjoittaa: ”It’s happening again…..this year….sooner than you think”. Uusien jaksojen käsikirjoituksista vastaavat sarjan luojat David Lynch ja Mark Frost. Lynch on itse ohjannut kaikki tulevat jaksot.

Nyt kulttisarjan kunniaksi järjestetään Helsingissä taidenäyttely, jossa on mukana monien eri alojen suomalaisia taiteiljoita.

Näin kertoo näyttelyn kuraattori Kati Heljakka:

”Osallistuin taiteilevan tutkijan roolissa Twin Peaks -aiheiseen tieteelliseen konferenssiin Manchesterissa keväällä 2015. Olen sittemmin tutkinut televisiosarjan vastaanottoa etenkin leikin näkökulmasta. Raisa Kettusen lelullistamien Twin Peaks -valokuvien innoittamana minulle syntyi idea taidenäyttelystä, johon osallistaisin kutsunäyttelyn hengessä suomalaisia taiteilijoita, joilla on jonkinlainen suhde televisiosarjaan; katsojina, leikkijöinä, luovan työn tekijöinä ja taiteilijoina. Syntyi kymmenen tekijän ’dream team’, jossa on mukana myös kolumbialainen taiteilija. Näyttelyn työryhmään kuuluvat monipuolisesta tuotannostaan kansainvälisesti tunnetut nykytaiteilijat Jasmin Anoschkin, Mari Kasurinen ja Katja Tukiainen, kansainvälinen vaate-, taide- ja filmibrändi Ivana Helsinki, korusuunnittelija Henna Kallionkieli, visuaalisia maailmoja ammatikseen luovat ja valokuvaavat Johanna Lehtinen ja Carina Laine, amigurumitaiteilija Jennifer Ramirez sekä mm. lelukuvistaan/kuvaleikistään tunnetut Raisa Kettunen ja allekirjoittanut.”

Peak Experience -näyttely on avoinna 5.–17. tammikuuta Creat Space -galleriassa Helsingissä, jonka tarkka osoite on Albertinkatu 12. Lisätietoja löytyy täältä.