Universalin klassisia hirviöitä yhdistelevä Dark Universe on pahassa pulassa

10.11.2017 21:01 | Muropaketin toimitus

Dark Universen jatko on hämärän peitossa, sillä sen vetovastuussa olleet henkilöt ovat ottaneet lopputilin.

Huonoja uutisia kaikille hirviöelokuvien ystäville: Universalin klassisia hirviöitä yhdistelevä Dark Universe on pulassa. Sen vetovastuussa olleet Alex Kurtzman ja Chris Morgan ovat eronneet tehtävistään, kertoo Hollywood Reporter. Universalin studion alueella sijaitsevat hulppeat toimistot ovat tällä hetkellä tyhjillään, eikä uutta hirviöelokuvaa ole työn alla.

Tilanne ei ole kovin yllättävä, sillä Kurtzmanin ohjaama Dark Universen esikoiselokuva The Mummy oli kamala pommi mitättömällä 80 miljoonan dollarin lippuluukkutuloilla Jenkeissä. Globaalisti ajatellen The Mummy oli pienoinen menestys, sillä se toi kansainvälisesti yli 409 miljoonaa dollaria lipputuloja. Elokuvan budjetti on 125 miljoonaa dollaria.

The Dark Universe -suunnitelmassa oli tarkoitus luoda iso katras uusia hirviöelokuvia nimekkäillä näyttelijöillä. Javier Bardemin piti näytellä Frankensteinin hirviötä, Johnny Deppin puolestaan Näkymätöntä miestä. Lisäksi Dwayne Johnsonia houkuteltiin The Wolfmanin rooliin ja Angelina Jolieta The Bride of Frankensteiniksi.

Näiden lisäksi Universal suunnitteli liittävänsä Phantom of the Operan, Huchback of Notre Damen, Draculan sekä Creature from the Black Lagoonin osaksi Dark Universea.

Vaikka Dark Universen toimistot ovat tyhjinä, ei se välttämättä tarkoita hirviömaailman loppua, jos Universal onnistuu löytämään jostain uusia ihmisiä vetämään projektia. Universalilla ei ole mikään kiire hirviöelokuvien tehtailun kanssa.

”Olemme saaneet lukuisia opetuksia Dark Universen luovan prosessin kanssa, ja tarkastelemmekin tällä hetkellä elokuvia ohjaajavetoisina teoksina, joissa jokaisessa on aivan oma ja uniikki visionsa. Emme aio kiirehtiä julkaisuaikatauluja, ja liikumme eteen päin vasta kun olemme varmoja, että luvassa on elokuvien parhaat mahdolliset versiot”, maalaili Universalin tuotantojohtaja Peter Cramer.

Muropaketin uusimmat