USA:n suosituin elokuva veti Suomessa teattereihin vain reilut 5000 katsojaa

26.08.2019 11:58 | Muropaketin toimitus | 1

Gerard Butlerin ja Morgan Freemanin tähdittämä toimintarymistely Angel has Fallen nousi USA:ssa viime viikonlopun suosituimmaksi elokuvaksi.

Avausviikonloppunaan 21,250 miljoonan dollarin lipunmyynnin Pohjois-Amerikassa kerännyt Angel has Fallen ohitti katsojatilastoissa mm. Good Boysin ja Overcomerin, uutisoi Box Office Mojo. Taakse jäivät myös pidempään pyörineet Leijonakuningas ja Hobbs & Shaw.

Suomessa Angel has Fallen ei kerännyt läheskään vastaavaa suosiota.

Suomen Elokuvasäätiön mukaan Quentin Tarantinon ohjaama ja käsikirjoittama Once Upon a Time in Hollywood jatkoi Suomen suosituimpana elokuvana toisenakin esitysviikonloppunaan. Katsojia kertyi 30 275, ja koko potti on tällä hetkellä 102 657.

Angel has Fallenille irtosi katsojia vain 5382. Tämä määrä oikeutti katsojatilastojen sijalle neljä.

”Yhdysvaltojen presidentti Allan Trumbull (Morgan Freeman) yritetään salamurhata ja hänen luottomiehensä, salaisen palvelun agentti Mike Banning (Gerard Butler) lavastetaan syylliseksi. Banning onnistuu karkaamaan, ja joutuu pakenemaan omaa järjestöään ja päihittämään FBI:n selvittääkseen kuka oikeasti on iskun takana. Puhdistaakseen nimensä ja pitääkseen perheensä turvassa ja pelastaakseen maansa Banning joutuu turvautumaan yllättäviin liittolaisiin.”

Keskustelu

En kyllä ihmettele, ettei katsojia ole tullut. Kuvauksen perusteella voisin kuvitella elokuvan jo nähneeni, mutta valmistusvuosi kertoo, ettei niin ole voinut tapahtua.

Muropaketin uusimmat