Eipä käy kriitikoita kateeksi: Uusi Bond-elokuva esitetään Suomen medioille vain tunteja ennen 007: No Time to Dien ensi-iltaa

21.09.2021 06:45 | Muropaketin toimitus

007: No Time to Die on vuoden odotetuimpia elokuvia ja myös kriitikot saavat odottaa sen näkemistä lähes ensi-iltaan asti.

Daniel Craigin viimeisen Bond-elokuvan ensi-ilta on Suomessa 30. syyskuuta. Median edustajille agenttijännäri esitetään vasta edellisenä päivänä, mikä tarkoittaa käytännössä sitä, että useimmat arviot valmistuvat vasta kun osa maksavasta yleisöstä on jo katsonut 007: No Time to Dien.

Kuten aiemmin uutisoimme, Finnkino esittää No Time to Dien ensimmäiset näytökset heti kun vuorokausi on vaihtunut:

Haluatko nähdä uuden 007-elokuvan heti? Ensimmäinen No Time to Die -näytös alkaa Finnkinon teattereissa keskellä yötä

Harmillinen homma kiireessä työskentelemään joutuville toimittajille, mutta samalla on hyvä muistaa, että Bondit ovat perinteisesti niitä elokuvia, jotka käydään katsomassa vaikka kriitikot sanoisivat mitä.

Tavallisesti pressinäytökset järjestetään elokuvista vähintäänkin muutamaa päivää ennen ensi-iltaa. Bondin tapauksessa poikkeusaikataulu selittynee sillä, että Suomen ensi-ilta on hyvin varhaisessa vaiheessa (samaan aikaan kuin Iso-Britanniassa ja reilua viikkoa aiemmin kuin USA:ssa). Lisäksi studio pyrkii varmasti estämään spoilereiden leviämisen liian varhaisessa vaiheessa.

007: No Time to Dien maailmanensi-ilta järjestetään Lontoon Royal Albert Hallissa 28. syyskuuta.