Dyyni tulee vihdoinkin Suomeen – Vuoden odotetuinta scifi-elokuvaa katsotaan meillä jopa kaksi viikkoa ennen USA:n ensi-iltaa

21.06.2021 20:52 | Muropaketin toimitus

Denis Villeneuven Dyyni-elokuvan maailmanensi-ilta on Venetsian elokuvajuhlilla 3. syyskuuta, ja USA:n teattereihin elokuva saadaan 1. lokakuuta. Suomen julkaisu sijoittuu näiden päivämäärien puoliväliin.

SF Studios on vahvistanut Frank Herbertin Dyyni-tieteiskirjallisuusklassikon (Dune) uuden filmatisoinnin ensi-illan ajankohdaksi perjantain 17. syyskuuta. Elokuva päästään siis näkemään meillä jopa kaksi viikkoa aikaisemmin kuin Atlantin takana.

Kiitos, kyllä kelpaa.

Uuden Dyynin näyttelijäkaarti on kerrassaan vaikuttava. Mukana ovat Timothée Chalamet, Rebecca Ferguson, Oscar Isaac, Josh Brolin, Stellan Skarsgård, Dave Bautista, Stephen McKinley Henderson, Zendaya, Chang Chen, David Dastmalchian, Sharon Duncan-Brewster, Charlotte Rampling, Jason Momoa ja Javier Bardem.

Virallinen juonikuvaus on esitelty seuraavasti:

Dyyni kertoo Paul Atreidesin tarinan. Älykäs ja lahjakas nuorimies on syntynyt täyttämään suuren kohtalon, joka ylittää hänen ymmärryksensä. Hän joutuu matkustamaan universumin vaarallisimmalle planeetalle varmistaakseen perheensä ja kansansa tulevaisuuden. Kun pahansuovat voimat ryhtyvät taisteluun planeetalta löytyvästä ainutlaatuisesta ja arvokkaimmasta tunnetusta raaka-aineesta – hyödykkeestä, joka voi toteuttaa ihmiskunnan suurimmat mahdollisuudet – vain pelkonsa voittavat selviävät.

David Lynchin vuoden 1984 Dyynin voi katsoa tällä hetkellä Netflixistä ja HBO Nordicista. Vuoden 2013 Jodorowsky’s Dune -dokumenttielokuva on sen sijaan saatavilla vain vuokraversiona.