Uusimmat

Uuden Kingdom of the Planet of the Apes -elokuvan voi katsoa kotona heinäkuun alussa

Kuva: © 20th Century Studios

13.06.2024 07:28 Muropaketin toimitus

Apinoiden planeetta -elokuvasarjan uudelleen käynnistänyt Kingdom of the Planet of the Apes pyörii vielä valkokankaalla, mutta heinäkuun alussa sen voi katsoa kotonakin.

SF Anytimen mukaan Kingdom of the Planet of the Apesin digitaalinen myyntiversio tulee Suomessa saataville 9. heinäkuuta. Vuokraversio seurannee perässä kuun loppupuolella.

Mahdollisesta julkaisusta kuukausimaksullisessa suoratoistopalvelussa – tässä tapauksessa siis Disney+:ssa – ei ole vielä tietoa.

Kingdom of the Planet of the Apesin tapahtumat sijoittuvat tulevaisuuteen muutama sukupolvi Caesarin hallitsijakauden jälkeen, jolloin apinat ovat rauhanomaisesti elävä valtalaji ja ihmiset on pakotettu elämään varjoissa. Uuden itsevaltaisen apinajohtajan rakentaessa imperiumiaan eräs nuori apina lähtee silmät avaavalle matkalle, jonka varrella hän joutuu kyseenalaistamaan kaiken, mitä hänelle on kerrottu menneisyydestä, ja tekemään valintoja, jotka määräävät niin apinoiden kuin ihmistenkin tulevaisuuden.

Muropaketin arviossa Wes Ballin ohjaama tehosteseikkailu sai kohtalaisen suopean vastaanoton:

Arvostelu | Kingdom of the Planet of the Apes ei yllä Andy Serkisin Apinoiden planeetta -elokuvien tasolle, mutta on sillä hetkensä