Uuden Mission: Impossiblen ensi-ilta myöhästyy Suomessa, kenties kesälomien takia

15.02.2018 13:55 | Muropaketin toimitus

Vuonna 1996 käynnistynyt Mission: Impossible -elokuvasarja jatkuu ensi kesänä. Suomen teattereissa Mission: Impossible – Fallout nähdään myöhässä moniin muihin maihin nähden.

Useimmiten isot Hollywood-elokuvat julkaistaan Suomessa joko samana päivänä kuin USA:ssa, toisinaan jopa hieman aikaisemmin. Mission: Impossible – Fallout rikkoo kuitenkin tutun kaavan. Se saapuu Suomessa valkokankaille vasta, kun elokuva on ehtinyt pyöriä Yhdysvalloissa jo viikon.

Mission: Impossible – Fallout saa ensi-iltansa Atlantin takana 27. heinäkuuta. Suomessa julkaisu tapahtuu vasta 3. elokuuta.

Viikko voi tuntua merkityksettömältä viivyttelyltä ja asiaan voi vaikuttaa monikin eri tekijä, mutta elokuvien julkaiseminen heinäkuussa, siis keskellä kesää, on Suomen pienillä markkinoilla aina riskaabelia toimintaa. Yksi hyvä helleviikko, ja elokuvateattereissa kuulee neulankin putoamisen. Toki kesälomat jatkuvat useilla vielä elokuun ensimmäisenäkin viikonloppuna, mutta samalla moni on jo palaamassa reissuilta kotiin ja elokuvateatterien tuntumaan.

Mission: Impossible – Falloutin virallinen kuvaus kuuluu seuraavasti:

”Parhaat aikomuksesi palaavat usein vainoamaan sinua. Mission: Impossible – Fallout käynnistyy, kun Ethan Hunt (Tom Cruise) ja IMF:n tiimi (Alec Baldwin, Simon Pegg, Ving Rhames) sekä muutama vanha tuttu liittolainen (Rebecca Ferguson, Michelle Monaghan) joutuvat kilpajuoksuun aikaa vastaan, kun vaarallinen tehtävä menee kauhealla tavalla pieleen. Näyttelijäkaartiin liittyvät myös Henry Cavill, Angela Bassett ja Vanessa Kirby, ja ohjauksesta vastaa jälleen Christopher McQuarrie.”

Muropaketin uusimmat