Uuden Star Wars -elokuvan Lando tapasi edeltäjänsä tekonenä päässä – ja sai todella laihat eväät rooliin

11.08.2017 08:46 | Muropaketin toimitus

Han Solon nuoruuteen sijoittuva Star Wars -elokuva saa ensi-iltansa ensi keväänä. Sen tarinassa on mukana myös nuori Lando Calrissian, jota esittää hyvässä nosteessa oleva Donald Glover.

The Hollywood Reporterin tuoreessa haastattelussa Donald Glover on kertonut tapaamisestaan alkuperäisen Star Wars -trilogian Landon näyttelijän eli Billy Dee Williamsin kanssa.

Glover ja Williams nähtiin viime tammikuussa lounastamassa ennen kuin tieto Han Solo -elokuvan roolituksesta oli levinnyt maailmalle. Gloverin mukaan he keskustelivat siitä, mitä Lando voisi tulevassa elokuvassa tehdä.

”Kerroin mitä Lando voisi mielestäni tehdä ja mitä hän edustaa mielestäni. Lando on perso kaikelle tyylikkäälle, joten ehkä hän varttui ilman kaikkea sellaista? Olen itse samanlainen”, Glover summasi. ”Billy antoi minun vaan jatkaa ja jatkaa näitä juttuja. Kun sitten lopuksi kysyin häneltä, mitä mieltä hän on tästä kaikesta, hän totesi vain: ’ole vaan hurmaava, en minä noista muista jutuista tiedä'”.

Tapaaminen sovittiin julkiselle paikalle, mutta vaati tiukkoja turvatoimia. Donald Gloverin mukaan hän saapui paikalle mustissa aurinkolaseissa ja tekonenässä, jotta journalistit ja bloggaajat eivät pääsisi ainakaan liian helposti uuden Landon jäljille.

Han Solo -elokuva uskottiin aluksi Phil Lordin ja Christopher Millerin ohjattavaksi. Parivaljakko kuitenkin sai kenkää Lucasfilmiltä, ja tilalle palkattiin Hollywood-konkari Ron Howard. Donald Gloverin lisäksi elokuvaa tähdittävät Thandie Newton, Emilia Clarke, Phoebe Waller-Bridge, Woody Harrelson, Michael K. Williams ja Joonas Suotamo.

Muropaketin uusimmat